A legfinomabb raguleves receptje

Nátha ellen is!

A sok-sok zöldség a vele főtt hússal csodálatos elegyet alkot, ami távol tartja a náthát, és erősíti az immunrendszered is.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A sok zöldség, az illatos fűszerek és persze a friss hús teszik teljessé az élményt, ami után már legfeljebb egy desszert fog kelleni.

A legjobb valamilyen házilag készített levesbetéttel, frissen sült levesgyönggyel vagy gríz-, esetleg májgombóccal.

Raguleves gazdagon

Hozzávalók:

  • 60 dkg csontos-húsos csirkerész
  • 4 közepes sárgarépa
  • 3 evőkanálnyi liszt
  • 2 közepes fehérrépa
  • 2 dl tejszín
  • 2-3 levél bazsalikom
  • 1,5 liter húsleves - kockából is jó
  • 1 kis fej zeller
  • 1 közepes fej hagyma
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1 karalábé
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 evőkanálnyi szárított tárkony
  • 3 dkg vaj
  • só, frissen őrölt bors
  • 1 csipet fehérbors
  • 1 fél citrom

Elkészítés ideje:

70 perc.

Elkészítés menete:

A zöldségeket tisztítsd meg jó alaposan, kockázd fel őket, a hagymát vágd egészen apróra, a többieket nagyjából egységes méretűre. A húst is tisztítsd meg, a legjobb, ha leválasztod a csontokról.

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Egy alkalmas lábast tégy fel a tűzhelyre, dobd bele a vajat, majd fonnyaszd meg rajta a hagymát. Amikor már szép üveges, tedd rá a húst, pirítsd rajta fehéredésig.

Amikor elérte a megfelelő színt, add hozzá a tárkonyt, majd a többi zöldséget is, pár percig pirítsd őket együtt, ezután öntsd fel a húslevessel az egészet. Sózd és borsozd ízlésed szerint, add hozzá a fehérborsot is, majd kis lángon hagyd főni.

Amikor mindenki megpuhult, a tejszínhez keverd hozzá a lisztet, a levesből szedj rá két-három kanálnyit, keverd el, majd add ezt az egészet a leveshez, utána vágd még bele a petrezselymet és a bazsalikomot is, és pár kavarás után már kész is vagy.

Egyszerű sütik a gazdag leves után

Amíg fő a leves, ezeket a sütiket gyorsan el is készítheted.

Egyszerű sütemények keksszel vagy babapiskótával

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük