A legfinomabb raguleves receptje
A sok-sok zöldség a vele főtt hússal csodálatos elegyet alkot, ami távol tartja a náthát, és erősíti az immunrendszered is.
A sok zöldség, az illatos fűszerek és persze a friss hús teszik teljessé az élményt, ami után már legfeljebb egy desszert fog kelleni.
A legjobb valamilyen házilag készített levesbetéttel, frissen sült levesgyönggyel vagy gríz-, esetleg májgombóccal.
Raguleves gazdagon
Hozzávalók:
- 60 dkg csontos-húsos csirkerész
- 4 közepes sárgarépa
- 3 evőkanálnyi liszt
- 2 közepes fehérrépa
- 2 dl tejszín
- 2-3 levél bazsalikom
- 1,5 liter húsleves - kockából is jó
- 1 kis fej zeller
- 1 közepes fej hagyma
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1 karalábé
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 evőkanálnyi szárított tárkony
- 3 dkg vaj
- só, frissen őrölt bors
- 1 csipet fehérbors
- 1 fél citrom
Elkészítés ideje:
70 perc.
Elkészítés menete:
A zöldségeket tisztítsd meg jó alaposan, kockázd fel őket, a hagymát vágd egészen apróra, a többieket nagyjából egységes méretűre. A húst is tisztítsd meg, a legjobb, ha leválasztod a csontokról.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Egy alkalmas lábast tégy fel a tűzhelyre, dobd bele a vajat, majd fonnyaszd meg rajta a hagymát. Amikor már szép üveges, tedd rá a húst, pirítsd rajta fehéredésig.
Amikor elérte a megfelelő színt, add hozzá a tárkonyt, majd a többi zöldséget is, pár percig pirítsd őket együtt, ezután öntsd fel a húslevessel az egészet. Sózd és borsozd ízlésed szerint, add hozzá a fehérborsot is, majd kis lángon hagyd főni.
Amikor mindenki megpuhult, a tejszínhez keverd hozzá a lisztet, a levesből szedj rá két-három kanálnyit, keverd el, majd add ezt az egészet a leveshez, utána vágd még bele a petrezselymet és a bazsalikomot is, és pár kavarás után már kész is vagy.
Egyszerű sütik a gazdag leves után
Amíg fő a leves, ezeket a sütiket gyorsan el is készítheted.
OLVASD EL EZT IS!
- sajt
- kenyér
3 levesbetét, amit mindenki szeret
- hagyma
- sárgarépa
A legjobb karácsonyi húsleves receptje
- marha
- sárgarépa