Ragacsos, mézes csirkemell serpenyőben sütve: egyszerre édes és pikáns
A csirkemell ragacsos, mézes mázzal bevonva egyszerűen ellenállhatatlan.

ragacsos mezes csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szereted a húson a ragacsos mázat, ezt az egyszerre édes és pikáns mézes csirkemellet neked találták ki. A mártásba szójaszósz is kerül, ez felel a karakteres ízekért, amelyet finoman ellensúlyoz a méz édeskés zamata. Ezzel a módszerrel biztos lehetsz benne, hogy nem lesz száraz a csirkemelled.

Ragacsos, mézes csirkemell

Hozzávalók 4 személyre

  • 75 dkg csirkemellfilé
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 3 evőkanál méz
  • 3 evőkanál liszt
  • 2.5 evőkanál vaj
  • 1.5 evőkanál almaecet
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd nagyobb szeletekre, szórd meg sóval és borssal, és tedd a hűtőbe egy órára. Amikor a pihentetési idő letelt, egy serpenyőben olvassz fel két evőkanál vajat. A csirkét hempergesd meg lisztben, és oldalanként négy-öt perc alatt süsd meg az olvasztott vajon. Ha megpirult, tekerd le a lángot, de ne vedd ki a csirkét a serpenyőből. Közben a fokhagymát aprítsd fel. A piruló hús mellé tegyél még egy kis vajat, és amikor felolvadt, dobd rá az aprított fokhagymát. Egy perc múlva add hozzá a mézet, az almaecetet és a szójaszószt, és forrald egy-két percig, amíg besűrűsödik. Friss salátával tálalva a legfinomabb.
 

Ha szívesen kínálnál hasonló ételt húsmentes változatban, mindenképpen készítsd el a mézes-fokhagymás tofut!

Ezt is szeretjük