Mézes-ragacsos baklava diós töltelékkel: kész lapokból hihetetlenül egyszerű

Az édes, mézes baklava diós töltelékkel és narancsos sziruppal egyszerűen ellenállhatatlan.

Ragacsos diós baklava
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A görögök és a törökök szuperédes sütijét, a diós töltelékkel készült baklavát te is könnyen összeállíthatod. A kész réteslapoknak hála nem sok macera van vele. A kis darabokat mennyei mézes, narancsos szirup koronázza meg, amelyet a legvégén kell rácsorgatni.

Ragacsos diós baklava

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg dió
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg cukor
  • 6 evőkanál méz
  • 2 narancs
  • 1 csomag réteslap (12 db)
  • 1 teáskanál őrölt fahéj
  • 1 teáskanál őrölt szegfűszeg
  • 1 kávéskanál őrölt gyömbér
  • 1 tojássárgája a kenéshez
Recept idők

Elkészítés:

A diót daráld durvára, vagy mozsárban törd össze. Add hozzá a cukrot, a narancsok lereszelt héját és a fűszereket.

A vajat olvaszd fel.

A réteslapokat kezdd el elhelyezni egy tepsiben a következő módon: egyet teríts bele, kend meg olvasztott vajjal, erre tegyél egy újabb lapot. Amikor a negyedik lapot is leterítetted, és megkented vajjal, oszd el rajta a diós töltelék egy részét. Fedd be egy újabb lappal, kend meg vajjal, erre fektess még egy lapot. Most már két lap után jöhet az újabb adag töltelék. Így folytasd a rétegzést, kettesével pakolva a lapokat. A tetején réteslap legyen, ezt kend meg tojássárgájával. Vágd a tésztát négyzetekre, és a közökbe csorgasd bele a maradék olvasztott vajat. Told 180 fokos sütőbe fél órára.

Közben a narancsok kifacsart levét keverd el a mézzel. Az így kapott szirupot öntsd a frissen sült, forró süti tetejére, ügyelve arra, hogy a vágásokba is bőven jusson belőle. Hagyd kihűlni.

A ropogós török fánk is ragacsos sziruppal leöntve készül.

Isteni a törökök aranyszínű fánkja, a Tulumba - A kisült tésztát mézédes szirup öleli körbe

Minden nemzetnek megvan a maga kedvenc fánkkülönlegessége, a törököknek is. A Tulumba szokatlan módon készül, a végeredmény mégis egy isteni, édes finomság.

Elolvasom

Kép: FabrikaCr / Getty Images

A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?

Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.

További részletek: feminaklub.hu/

Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. november 27. 18 óra

Helyszín: MOM Kulturális Központ

Promóció

Ezt is szeretjük