Mennyei meggyes-mákos rétes: bolti lapokból gyorsan, egyszerűen

Megunhatatlan meggyes rétes, vékony lapjai között bőséges töltelék bújik meg.

Mennyei meggyes-mákos rétes: bolti lapokból gyorsan, egyszerűen
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Sokkal egyszerűbb dolgunk van, mint nagyanyáinknak volt, hiszen bolti lapból is isteni rétest készíthetünk. Így nem megy el a sütikészítéssel a fél délelőtt. A mákos töltelék még csábítóbb savanykás meggyel megbolondítva. Nem lesz száraz, ha a mákot tejjel kevered össze. 

Meggyes-mákos rétes

Hozzávalók

  • 8 db réteslap
  • 30 dkg meggybefőtt
  • 25 dkg mák
  • 12 dkg porcukor
  • 5 dkg vaj
  • 1.5 dl tej
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa
Recept idők

Elkészítés:

A tejet forrald fel, majd öntsd le a mákkal, add hozzá a kétféle cukrot. Húzd le a tűzről, és tedd hozzá a lecsepegtetett meggybefőttet.

 

A réteslapokat óvatosan tekerd ki, majd fektesd egy tiszta konyharuhára. A vajat olvaszd meg, kend meg vele az első lapot, és erre fektesd rá a következőt. Három-négy lap kerüljön egymásra, és a legfelsőt is kend meg alaposan a vajjal, majd szórd meg kevés zsemlemorzsával.

 

A kihűlt mákos keveréket helyezd a réteslapok tetejére, lehetőleg csak a széleket hagyd szabadon. Tekerd fel jó szorosan, majd tedd sütőpapírral bélelt tepsibe, és még így is kend meg egy kis vajjal. Hasonlóan készítsd el a réteslapcsomag másik felét is. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és nagyjából 20 perc alatt süsd készre a két rétesrudat. A vaníliás cukrot és a porcukrot keverd össze, és szitáld a sütemény tetejére.

Mamaféle túrós, mazsolás pite gazdag töltelékkel: ebből biztos a repeta

A régimódi túrós sütemény tésztája szétolvad a szájban, olyan omlós, az édes töltelék pedig mazsolában is bővelkedik.

Elolvasom
Ezt is szeretjük