Ragacsos csirkeszárnyak a sütőből: egyszerre édes és fűszeres
A paradicsomos-mézes páctól fenséges lesz a ragacsos csirkeszárny, ami akkor tökéletes, ha kívül ropogós, belül omlós.


- Durva, milyen bőrhibákat okozhat a gyakori tejfogyasztás: a pattanás csak a kezdet a szakértők szerint »
- Laza stílusa miatt imádják a neten a 49 éves divatbloggert: egyszerre vagány és nőies »
- Tavasszal minden formában divatos lesz a farmer: ezekre a nőies darabokra érdemes lecsapni a nadrágon túl »
- A Dallas Pamelája a plasztikai beavatkozásai után: a 71 éves Victoria Principal friss fotókon
- Kvíz: mennyire ismered Európa városait? Teszteld földrajzi tudásodat!
- Ő a 18 éves Gáspár Virág párja: bombázóvá fogyott Krisztián mellett
- 10 kérdéses törikvíz az ötödikes tananyagból: tudod, mikor kötötték a vérszerződést?
- "Lehet, hogy szűk lesz egy kicsit, de a férje majd bejáratja" - Magyar nők megrázó vallomásai a férjöltésről
Egy jól megválasztott pác fejedelmivé teszi a csirkeszárnyat. Érdemes a húst a ragacsos, fűszeres keverékben minél tovább pihentetni. Többször ellenőrizd, mert könnyen megég sütés közben! Köretnek főtt vagy sült krumpli, rizs is jól megy hozzá bármilyen formában, és mártogatóssal is kínálhatod.
ragacsos-csirkeszanyak
Hozzávalók:
- 1 kg csirkeszárny
- 2 evőkanál ketchup
- 2 evőkanál méz
- 1 mokkáskanál őrölt bors
- só
- chili
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat tisztítsd meg, a végeit távolítsd el, és szórd meg sóval. A forgónál akár ketté is vághatod. A mézet keverd össze a ketchuppal, a borssal és ízlés szerinti chilivel. Ebbe forgasd bele a szárnyakat, és lefedve tedd a hűtőbe legalább egy órára.
A húst rendezd zsiradékkal kikent tepsibe, önts alá kevés vizet, fóliázd le, és előmelegített sütőben süsd meg 45-50 perc alatt. Akkor jó, ha a hús megpuhul, majd vedd le a fóliát, és süsd szép pirosra, ropogósra.
A Buffalo csirkeszárnyak is kellemesen csípősek, tejfölös mártogatóssal pedig még finomabbak.
Még több recept