Ragacsos csirkeszárnyak a sütőből: egyszerre édes és fűszeres
A paradicsomos-mézes páctól fenséges lesz a ragacsos csirkeszárny, ami akkor tökéletes, ha kívül ropogós, belül omlós.

Egy jól megválasztott pác fejedelmivé teszi a csirkeszárnyat. Érdemes a húst a ragacsos, fűszeres keverékben minél tovább pihentetni. Többször ellenőrizd, mert könnyen megég sütés közben! Köretnek főtt vagy sült krumpli, rizs is jól megy hozzá bármilyen formában, és mártogatóssal is kínálhatod.
Ragacsos csirkeszárnyak
Hozzávalók
- 1 kg csirkeszárny
- 2 evőkanál ketchup
- 2 evőkanál méz
- 1 mokkáskanál őrölt bors
- só
- chili
Elkészítés:
A csirkeszárnyakat tisztítsd meg, a végeit távolítsd el, és szórd meg sóval. A forgónál akár ketté is vághatod. A mézet keverd össze a ketchuppal, a borssal és ízlés szerinti chilivel. Ebbe forgasd bele a szárnyakat, és lefedve tedd a hűtőbe legalább egy órára.
A húst rendezd zsiradékkal kikent tepsibe, önts alá kevés vizet, fóliázd le, és előmelegített sütőben süsd meg 45-50 perc alatt. Akkor jó, ha a hús megpuhul, majd vedd le a fóliát, és süsd szép pirosra, ropogósra.
A Buffalo csirkeszárnyak is kellemesen csípősek, tejfölös mártogatóssal pedig még finomabbak.