Így készítsd a tökéletes puliszkát - Ezt a köretet mindenki nagyon szereti
Ha különleges köretre vágysz, főzz puliszkát. Gyors, könnyű, és nem terheli meg a pénztárcádat.

Így készítsd a tökéletes puliszkát - Ezt a köretet mindenki nagyon szereti
Ez is érdekelhet

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

TOGETHER We Recycle – Együtt a környezetért (x)

beauty and style

Pasztell lila hajszín az új szezon kedvence: meglepő, milyen gyönyörű tud lenni »

Ezeket a magvakat edd rendszeresen, ha szép bőrt szeretnél: pattanások és ráncok ellen is jók »

Ezek a legmenőbb bokacsizmák őszre: lapos és magassarkú fazonokat is mutatunk »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A mesebeli puliszka régen a szegények eledelének számított. Amikor már szinte teljesen kiürült az éléskamra, a háziasszonyok ezt a kukoricalisztből készülő finomságot tették az asztalra. Szalonnával, hagymával, túróval önmagában is remek vacsora lehet, de kínálhatod húsok mellé köretként is.

Puliszka

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 liter víz
  • 10 dkg kukoricadara
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 4 evőkanál olaj
  • fél teáskanál só
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes nagyságú lábosban tégy fel körülbelül egy-másfél liter sós vizet melegedni, majd öntsd hozzá az olajat is. Még forrás előtt rakd bele a kukoricadarát és a lisztet. Folyamatosan kevergetve, mintegy 10-15 perc alatt főzd sűrű kásává.

Ha a puliszka túl kemény, önts még hozzá meleg vizet. Amennyiben lágy, sűrítsd kukoricaliszttel. Ügyelj arra, hogy főzés közben ne csomósodjon össze. Akkor van kész, ha már eltűnik róla a víz. Melegen lágy, de számíts arra, hogy egy-két óra múlva keményebbé válik. Erdélyben cérnával szeletelik fel.

Ezt is szeretjük