Így készítsd a tökéletes puliszkát - Ezt a köretet mindenki nagyon szereti
Ha különleges köretre vágysz, főzz puliszkát. Gyors, könnyű, és nem terheli meg a pénztárcádat.
A mesebeli puliszka régen a szegények eledelének számított. Amikor már szinte teljesen kiürült az éléskamra, a háziasszonyok ezt a kukoricalisztből készülő finomságot tették az asztalra. Szalonnával, hagymával, túróval önmagában is remek vacsora lehet, de kínálhatod húsok mellé köretként is.
Puliszka
Hozzávalók 4 személyre
- 1 liter víz
- 10 dkg kukoricadara
- 10 dkg kukoricaliszt
- 4 evőkanál olaj
- fél teáskanál só
Elkészítés:
Egy közepes nagyságú lábosban tégy fel körülbelül egy-másfél liter sós vizet melegedni, majd öntsd hozzá az olajat is. Még forrás előtt rakd bele a kukoricadarát és a lisztet. Folyamatosan kevergetve, mintegy 10-15 perc alatt főzd sűrű kásává.
Ha a puliszka túl kemény, önts még hozzá meleg vizet. Amennyiben lágy, sűrítsd kukoricaliszttel. Ügyelj arra, hogy főzés közben ne csomósodjon össze. Akkor van kész, ha már eltűnik róla a víz. Melegen lágy, de számíts arra, hogy egy-két óra múlva keményebbé válik. Erdélyben cérnával szeletelik fel.
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció