Így készítsd a tökéletes puliszkát - Ezt a köretet mindenki nagyon szereti
Ha különleges köretre vágysz, főzz puliszkát. Gyors, könnyű, és nem terheli meg a pénztárcádat.

Így készítsd a tökéletes puliszkát - Ezt a köretet mindenki nagyon szereti
Ez is érdekelhet

Igazi szelfi-király a Mate 40 Pro (x)

Szex. Gyilkosság. Hatalom - Megjelent az év legforróbb thrillere! (x)

Olyan versenyeken veszek részt, amik ellen a testem tiltakozik - Interjú Szőnyi Ferenc ultratriatlon-világbajnokkal (x)

Lakberendezési trendek téli átalakításhoz (x)

Plüsshódok a beteg gyerekekért (x)

Hogyan gondozd a kutyádat? Egészség most és mindenkor (x)

Házassági évforduló (x)

„Megpróbálom kihozni ebből a helyzetből is a legjobbat” - interjú Sári Évivel (x)

beauty and style

A 10 másodperces trükk, ami hihetetlenül megkönnyíti a sminklemosást: te is ki akarod majd próbálni »

Klasszikus, nőies öltözékek, amiknek mindig lesz helye a téli divatban: egyszerűek, de csinosak »

Az 51 éves Jennifer Lopez ünnepi szettjét érdemes eltenni az ötletek közé: végre, nem csak a flitter kerül elő »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A mesebeli puliszka régen a szegények eledelének számított. Amikor már szinte teljesen kiürült az éléskamra, a háziasszonyok ezt a kukoricalisztből készülő finomságot tették az asztalra. Szalonnával, hagymával, túróval önmagában is remek vacsora lehet, de kínálhatod húsok mellé köretként is.

Puliszka

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 liter víz
  • 10 dkg kukoricadara
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 4 evőkanál olaj
  • fél teáskanál só
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes nagyságú lábosban tégy fel körülbelül egy-másfél liter sós vizet melegedni, majd öntsd hozzá az olajat is. Még forrás előtt rakd bele a kukoricadarát és a lisztet. Folyamatosan kevergetve, mintegy 10-15 perc alatt főzd sűrű kásává.

Ha a puliszka túl kemény, önts még hozzá meleg vizet. Amennyiben lágy, sűrítsd kukoricaliszttel. Ügyelj arra, hogy főzés közben ne csomósodjon össze. Akkor van kész, ha már eltűnik róla a víz. Melegen lágy, de számíts arra, hogy egy-két óra múlva keményebbé válik. Erdélyben cérnával szeletelik fel.

Ezt is szeretjük