Így készítsd a tökéletes puliszkát - Ezt a köretet mindenki nagyon szereti
Ha különleges köretre vágysz, főzz puliszkát. Gyors, könnyű, és nem terheli meg a pénztárcádat.

Így készítsd a tökéletes puliszkát - Ezt a köretet mindenki nagyon szereti
Ez is érdekelhet

Így csókolj, ha csábítani akarsz - Eláruljuk a tökéletes csók titkait (x)

Horváth Éva iszonyú cuki cicával fotózkodott - Elárulta, miért (x)

beauty and style

Ez lesz a frizuradivat a fesztiválokon: képeken a 2018-as trendek »

Csak a körme felét festette ki: ilyen szép mintát kapott pár ecsetvonással »

Köldökig kivágott ruhában szexiskedik Olivia Palermo »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A mesebeli puliszka régen a szegények eledelének számított. Amikor már szinte teljesen kiürült az éléskamra, a háziasszonyok ezt a kukoricalisztből készülő finomságot tették az asztalra. Szalonnával, hagymával, túróval önmagában is remek vacsora lehet, de kínálhatod húsok mellé köretként is.

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 liter víz
  • 10 dkg kukoricadara
  • 10 dkg kukoricaliszt
  • 4 evőkanál olaj
  • fél teáskanál só
Recept idők

Elkészítés:

Egy közepes nagyságú lábosban tégy fel körülbelül egy-másfél liter sós vizet melegedni, majd öntsd hozzá az olajat is. Még forrás előtt rakd bele a kukoricadarát és a lisztet. Folyamatosan kevergetve, mintegy 10-15 perc alatt főzd sűrű kásává.

Ha a puliszka túl kemény, önts még hozzá meleg vizet. Amennyiben lágy, sűrítsd kukoricaliszttel. Ügyelj arra, hogy főzés közben ne csomósodjon össze. Akkor van kész, ha már eltűnik róla a víz. Melegen lágy, de számíts arra, hogy egy-két óra múlva keményebbé válik. Erdélyben cérnával szeletelik fel.

Blog.hu ajánló