Tejszínes, póréhagymás csirkemell: ropogós baconnel az igazi
A tejszínnel meglocsolt csirkemell egyszerűen elkészíthető, mégis fejedelmi ebéd vagy vacsora lehet. Tedd izgalmasabbá karikákra vágott póréhagymával és baconnel!
A póréhagymát és a bacont a többi között azért szeretjük, mert bármilyen étel feldobható velük. A csirkemelleket sütés előtt egy órával fűszerezd be, és pihentesd a hűtőben, így jobban átjárják az ízek. A tejszínnek köszönhetően nem szárad ki.
Tejszínes, póréhagymás csirkemell
Hozzávalók
- 1 db nagyobb filézett csirkemell
- 10 dkg füstölt sajt
- 8 szelet bacon
- 2 dl tejszín
- 1 csokor póréhagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál liszt
- só
- bors
- szerecsendió
Elkészítés:
A csirkemellet vágd nagyobb szeletekre. Sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, locsold meg kevés olívaolajjal, és tedd a hűtőbe legalább egy órára. A sütőt közben melegítsd elő 180 fokra, a sajtot reszeld le, a póréhagymát karikázd fel.
A hússzeletek felét fektesd szorosan egymás mellé egy kisebb tepsibe. Tegyél rájuk négy szelet bacont, néhány karika póréhagymát és a reszelt sajtot. Önts rá kevés liszttel elkevert tejszínt, fedd be a maradék hússal, erre is rakj bacont, és locsold meg a maradék tejszínnel. A póréhagymát oszd el a húsok tetején. Alufóliával lefedve süsd egy órát.
A sült csirkecombokat is feldobja a póréhagyma.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció