Tejszínes, póréhagymás csirkemell: ropogós baconnel az igazi
A tejszínnel meglocsolt csirkemell egyszerűen elkészíthető, mégis fejedelmi ebéd vagy vacsora lehet. Tedd izgalmasabbá karikákra vágott póréhagymával és baconnel!

porehagymas csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A póréhagymát és a bacont a többi között azért szeretjük, mert bármilyen étel feldobható velük. A csirkemelleket sütés előtt egy órával fűszerezd be, és pihentesd a hűtőben, így jobban átjárják az ízek. A tejszínnek köszönhetően nem szárad ki. 

Tejszínes, póréhagymás csirkemell

Hozzávalók

  • 1 db nagyobb filézett csirkemell
  • 10 dkg füstölt sajt
  • 8 szelet bacon
  • 2 dl tejszín
  • 1 csokor póréhagyma
  • 1 evőkanál olívaolaj
  • 1 evőkanál liszt
  • bors
  • szerecsendió
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet vágd nagyobb szeletekre. Sózd, borsozd, szórd meg szerecsendióval, locsold meg kevés olívaolajjal, és tedd a hűtőbe legalább egy órára. A sütőt közben melegítsd elő 180 fokra, a sajtot reszeld le, a póréhagymát karikázd fel.
 

A hússzeletek felét fektesd szorosan egymás mellé egy kisebb tepsibe. Tegyél rájuk négy szelet bacont, néhány karika póréhagymát és a reszelt sajtot. Önts rá kevés liszttel elkevert tejszínt, fedd be a maradék hússal, erre is rakj bacont, és locsold meg a maradék tejszínnel. A póréhagymát oszd el a húsok tetején. Alufóliával lefedve süsd egy órát.
A sült csirkecombokat is feldobja a póréhagyma.

Ezt is szeretjük