Pofonegyszerű, 20 perces paradicsomos penne
Pillanatok alatt készen van, és nagyon finom a paradicsomos penne, hétköznapra tökéletes vacsora az egész családnak.
Ha tésztaszószról van szó, akkor általában paradicsomosban vagy tejszínesben gondolkodunk - pedig miért ne lehetne kombinálni a kettőt?
Tejszínes-paradicsomos penne
Hozzávalók 4 személyre:
- 25 dkg penne
- 5 paradicsom
- 2 dl főzőtejszín
- 10 dkg mascarpone
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 kiskanál majoránna
- só
- fehérbors
- olívaolaj
A paradicsomokat mártsd néhány másodpercre forró vízbe, húzd le a héjukat, és kockázd fel őket. Pici olívaolajon fonnyaszd meg a kockákat a zúzott fokhagymával együtt.
Ízesítsd a felsorolt fűszerekkel, majd add hozzá a sajtot. Amikor megolvadt, szórd bele az olívabogyókat. Húzd le a tűzről, és öntsd fel a tejszínnel, valamint kevés vízzel. Tedd vissza a tűzre, és hagyd felfőni. A kész szószt keverd össze a kifőzött tésztával, és már tálalhatod is.
OLVASD EL EZT IS!

- csirke
- tészta
Sütőben sült csirkés-sajtos tészta

- paradicsom
- tészta
Hipergyors paradicsomos gnocchi parmezánnal

- tészta
- tejszín