Pofonegyszerű sajtos rakott makaróni
Még a leggyakorlatlanabb kezdők is könnyedén el tudják készíteni ezt a finom olaszos fogást, sőt, kedvükre ízesíthetik.
A makaróni, ami valójában nem hosszú tészta, hanem olyan, mint a mi szarvacskatésztánk, tökéletes arra, hogy rakott tészta legyen belőle.
A sajtos szósz pedig igazán egyszerű, és variálhatod annak megfelelően, hogy van-e otthon esetleg még valami, amit beletehetsz.
Rakott makaróni
Hozzávalók:
- 40 dkg makaróni
- 15 dkg vaj
- 10 dkg trappista sajt
- 3 dl főzőtejszín
- 2 tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kiskanál liszt
- bors, só
A makarónit sós vízben főzd meg, majd szűrd le, és tedd félre. A makarónit oszlasd szét egyenletesen egy kivajazott tűzálló tepsiben. A tejszínt keverd ki a liszttel, add hozzá a tojásokat, kevés sót, borsot, a passzírozott fokhagymát, habverővel keverd össze alaposan, majd öntsd az egészet a tésztára. Szórd meg sajttal, majd közepes lángon süsd a sajt pirulásáig.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
OLVASD EL EZT IS!

- tészta
- Recept
Húsos tészta, ahogy régen a menzán készítették

- gomba
- tészta
Tejszínes rakott tészta gombával és sajttal

- tészta
- lasagne