Így készül a lisztmentes pizzatészta
A finomított fehér liszt elhagyásával sem kell lemondanod a kedvenc fogásaidról, például remek pizzát tudsz készíteni nélküle is.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A lisztérzékenység korunk egyik releváns problémája, egyre többen szenvednek tőle. Ha nem érint a dolog, akkor sem árt a finomított fehér liszt fogyasztását kordában tartanod, és amit lehet, helyettesítő alapanyagokkal készítened.

A feltéteket akár egy pizzán belül is variálhatod, kettő vagy négy részre osztva ezzel a kész finomságot.

Lisztmentes pizza

Hozzávalók:

  • 60 dkg rizsliszt
  • fél kocka élesztő
  • 2 dl tej
  • 1 evőkanálnyi olaj
  • cukor

Elkészítés ideje:

50 perc.

Elkészítés menete:

Ha élesztő, akkor futtatunk, tehát: langyos cukros tejbe morzsold bele az élesztőt, majd tedd meleg helyre, ez így július közepén ez nem igényel túl sok fifikát, elhelyezheted bárhol, meleg van. Mérd ki a lisztet egy mélyebb tálba, majd ha már felfutott az élesztő, add hozzá, öntsd rá az olajat, adj hozzá sót, és gyúrd masszává az egészet, ha túl lágy, tegyél még hozzá lisztet, ha túl száraz, adj hozzá egy kis vizet, össze fog állni.

Ezután, ha van időd, tedd félre pihenni letakarva egy fél órát, de ha ez kimarad, akkor sem lesz semmi baj. Melegítsd elő a sütőt 200 fokra, vedd elő a kedvenc pizzasütő tepsidet, tépj bele elegendő sütőpapírt, és oszlasd el rajta a tésztát. Pakold meg sok mindennel, amihez épp kedved van, szórd meg jó sok sajttal, aztán told be a sütőbe, és süsd aranybarnára.

Ha pizza, akkor Olaszország

A legjobb pizzákat kétségtelenül az olaszok készítik, szerencsére máshoz is nagyon értenek, részletekért keresd fel képgalériánkat!

Ezt is szeretjük