Hagymás pirított sertésmáj: így mindig omlós lesz

A pirított sertésmáj igazi békebeli ebéd, ám ha nem figyelsz oda, könnyen kemény lesz.

Hagymás pirított sertésmáj: így mindig omlós lesz
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A belsőségek nemcsak finomak, hanem magas vastartalmuk miatt egészségesek is, ezért érdemes időnként helyet adnod nekik az étlapon. A máj elkészítésekor mindig tartsd észben, hogy sütés közben ne, csak a tányéron sózd, ellenkező esetben megkeményedik.

Pirított sertésmáj

Hozzávalók

  • 50 dkg sertésmáj
  • 2 db vöröshagyma
  • 1 evőkanál sertészsír
  • 1 teáskanál pirospaprika
  • 1 teáskanál morzsolt majoránna
  • bors
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

A májat szabadítsd meg az ereitől, vágd csíkokra, és alaposan mosd meg, majd törölgesd jó szárazra. Egy kisebb lábosban olvaszd fel a zsírt, és párold meg rajta az apróra vágott vöröshagymát. Ha szereted a csípőset, ilyenkor dobhatsz hozzá egy karikákra vágott erős paprikát. Tedd rá a májat, mindkét oldalát kevergetve pirítsd öt percig, majd borsozd, szórd meg majoránnával és pirospaprikával. Öntsd fel kevés vízzel, és párold teljesen puhára. Főtt vagy sült krumplival tálald, ha szükséges, a tányéron sózd, és szórd meg petrezselyemmel.
Ha csirkemájat ennél, készítsd el lecsósan.

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük