Hagymás pirított sertésmáj: így mindig omlós lesz
A pirított sertésmáj igazi békebeli ebéd, ám ha nem figyelsz oda, könnyen kemény lesz.
A belsőségek nemcsak finomak, hanem magas vastartalmuk miatt egészségesek is, ezért érdemes időnként helyet adnod nekik az étlapon. A máj elkészítésekor mindig tartsd észben, hogy sütés közben ne, csak a tányéron sózd, ellenkező esetben megkeményedik.
Pirított sertésmáj
Hozzávalók
- 50 dkg sertésmáj
- 2 db vöröshagyma
- 1 evőkanál sertészsír
- 1 teáskanál pirospaprika
- 1 teáskanál morzsolt majoránna
- bors
- petrezselyem
Elkészítés:
A májat szabadítsd meg az ereitől, vágd csíkokra, és alaposan mosd meg, majd törölgesd jó szárazra. Egy kisebb lábosban olvaszd fel a zsírt, és párold meg rajta az apróra vágott vöröshagymát. Ha szereted a csípőset, ilyenkor dobhatsz hozzá egy karikákra vágott erős paprikát. Tedd rá a májat, mindkét oldalát kevergetve pirítsd öt percig, majd borsozd, szórd meg majoránnával és pirospaprikával. Öntsd fel kevés vízzel, és párold teljesen puhára. Főtt vagy sült krumplival tálald, ha szükséges, a tányéron sózd, és szórd meg petrezselyemmel.
Ha csirkemájat ennél, készítsd el lecsósan.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept