Piperade, vagyis lecsó nagyon paprikásan, tojással: majdnem olyan, mint a miénk
Ha szereted a lecsót, és szívesen kísérletezel, próbáld ki a baszk változatot! Néhány fűszertől lesz igazán izgalmas.

piperade-recept
Ez is érdekelhet

Nyarat varázsol a nappalidba a technológia (x)

Oda a kontroll, oda az önbizalom: mi állhat a gyakori vizelési inger mögött? (x)

Fontos ügy mellé állt a Tesco: Nézd meg, kik a támogatott szervezetek! (x)

Egy kattintás, és kész a bevásárlás: csak 1 forint a kiszállítás (x)

beauty and style

Helyes kontúrozással szépen hangsúlyozható az arcforma: megmutatjuk, hogyan csináld »

Botrány a Victoria’s Secretnél: ezért nem lesz idén divatbemutató »

Természetes anti-aging fegyver: ha nem bízol a retinolban, próbáld ki a bakuchiolt »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A francia-spanyol határon nagy kedvenc a piperade, vagyis a baszk lecsó. Az alapját, akárcsak nálunk, a paprika, a paradicsom, a hagyma hármasa adja, és többnyire tojás is kerül bele. A fűszerezés eltér a miénktől. Stílusosan kínáld bagettel, de sok helyen sonkát is szolgálnak fel hozzá. 

Piperade recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 6 db közepes paprika
  • 2 db paradicsom
  • 2 db tojás
  • 1 db vöröshagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 5 dkg sűrített paradicsom
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 3 ág kakukkfű
  • 2 db babérlevél
  • 1 teáskanál csípős paprika
  • bors
  • olívaolaj
  • majoránna
Recept idők

Elkészítés:

A zöldségeket mosd meg, és csepegtesd le. A vöröshagymát pucold meg, és vágd vékony karikákra. A paprikát csumázd ki, és a paradicsommal együtt szeld fel ízlés szerint. Egy serpenyőben vagy lábosban hevíts olajat, és dinszteld meg benne a hagymát. Add hozzá a paprikát és a paradicsomot, majd rakd hozzá a zúzott fokhagymát. Ízesítsd még kakukkfűvel, babérlevéllel, majoránnával, sóval és borssal.

Főzd közepes lángon körülbelül fél órán át, majd tedd hozzá a csípős paprikát. Végül üsd rá a tojásokat, amikor azok megsülnek, a petrezselyemmel megszórva kínáld. 
Ha szeretnéd, hogy a lecsó igazán szaftos legyen, ezeket a praktikákat ismerned kell. 

Ezt is szeretjük