Omlós, ropogós pillangócsirke: a pác is fantasztikus
Az íze nem, csak a külseje változik az egészben sült csirkének. Ezzel a technikával könnyebb pácolni, nem kell forgatni, és a bőre jó ropogós lesz.

pillangocsirke
Ez is érdekelhet

Fürdőzés még nem volt ilyen izgalmas: Élvezd a nyarat Bükfürdőn! (x)

Operagála - egy romantikus este Vittorio Grigolo sztártenorral (x)

Debrecenben beindult a Nyár! Trópusi kalandok az Aquaticumban (x)

beauty and style

A kendő nyáron is jól jön: gyönyörű frizurát készíthetsz vele 2 perc alatt »

Házi hűsítő krém napégésre: természetes és egyből leviszi a gyulladást »

A fekete nyáron is nagyon nőies lehet: így viseld a melegben »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A pillangócsirke nagyon látványos, és kiterítve egyenletesen sül. Néhány mozdulattal elérheted az új, csábító formát. Érdemes a húst házi páccal megbolondítani. Még jobb, ha pihenteted is sütés előtt néhány órán át a fűszeres keverékben. A tepsibe rakhatsz mellé zöldségeket, de kínálhatod a klasszikus köretekkel, bulgurral és salátával is.

Pillangócsirke

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 egész csirke
  • 1 dl olívaolaj
  • 1 ág petrezselyem
  • 1 ág rozmaring
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 ág kakukkfű
  • 0.5 teáskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

Az egész csirkét alaposan mosd meg, majd itasd le róla papírtörlővel a nedvességet. Fektesd a mellére, a gerincoszlopot egy konyhai ollóval vagy éles késsel vágd ki. A csirkét fordítsd meg, a mellhús közepén a csontot egy határozott mozdulattal nyomd össze a tenyereddel, így a hús lelapul és kiterül majd.
 

Rendezd kevés zsiradékkal kikent tepsibe úgy, hogy a csirke melle legyen felül. Sózd be kívül-belül. Az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a rozmaringgal, a kakukkfűvel, a borssal, és kend be vele a csirkét. Öntsd rá a maradék páclét, ha szükséges, kevés vizet is tégy a hús alá. Told forró sütőbe, és süsd meg 180 fokon körülbelül egy óra alatt. A sütési idő a csirke korától és méretétől függően változhat. Közben locsolgasd a húst, a végén pedig szórd meg aprított petrezselyemmel. 
A fokhagymával sült csirke is jó ötlet. A hagyma krémes, a hús jó ropogós lesz.  

Ezt is szeretjük