Máj pikáns mártásban
Ha a munkából hazaérve fáradtan egyszerű, gyors, de tartalmas fogást szeretnél csinálni, készítsd el az alábbi receptet!
A máj olcsó és gyorsan elkészíthető, emellett magas vastartalmának köszönhetően egészséges is, így gyakran kerülhet a vacsoraasztalra valamilyen májas fogás.


A fehérbor mindig egy kis pikáns ízt ad az ételnek, és bármilyen egyszerű fogást könnyű vele feldobni.
Csirkemáj fehérboros mártásban
Hozzávalók:
- 50 dkg csirke- vagy sertésmáj
- 2-3 szelet bacon
- 1 fej vöröshagyma
- 1 dl száraz fehérbor
- 2 evőkanál tejföl
- kakukkfű
- só,bors
- mustár
- liszt
Elkészítés ideje:
20 perc.
Elkészítés menete:
A hagymát vágd apró kockákra, majd forró olajon kezdd el pirítani egy serpenyőben, a májat vágd csíkokra, és add hozzá a hagymához. Amíg pirulnak, adj hozzájuk egy evőkanálnyi lisztet és mustárt, valamint fűszerezd meg az egészet ízlésednek megfelelően.
Ha már kicsit összeállt, add hozzá a bort és egy nagyon kicsi vizet, így csak nagyon rövid ideig főzd őket együtt, mielőtt levennéd a tűzről, add hozzá a tejfölt, majd keverd össze. Díszítésnek pirítsd meg a bacont mindkét oldalán, és halmozd az étel tetejére.
Még több húsos fogás!
Ha szeretnél minden napra valamilyen húsos fogást készíteni, adunk néhány ötletet.
OLVASD EL EZT IS!

- fokhagyma
- hagyma
40 perces tepsis hagymás sült

- csirke
- húsételek