Máj pikáns mártásban
Gyors, egyszerű vacsora
Ha a munkából hazaérve fáradtan egyszerű, gyors, de tartalmas fogást szeretnél csinálni, készítsd el az alábbi receptet!

Nyereményjáték

Nyerj egyhetes nyaralást Máltára szállással, repülőjeggyel és reggelivel! (x)

Nyerj páros belépőt Dr. Buda László: Testünk jelzései című előadására, a márciusi Femina Klubra! (x)

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

összesen 4 db játék
Ez is érdekelhet

Akár egyetlen hormonon is múlhat a gyermekáldás – Kata története (x)

Mitől alakulnak ki az influenzaszövődmények? Elmondjuk, mire kell figyelni (x)

A leghatékonyabb edzésformák nyáron több zsírt égetnek, mint a futás! Ezeket űzd helyette

A legerősebb ránctalanítókat csak kevesen ismerik: ezeket az antioxidánsokat keresd!

beauty and style

A legegyszerűbb szemsmink lusta napokra - 3 perc alatt kész »

Kiskutyákra cserélték a virágokat a világ legcukibb esküvői fotózásán »

A '80-as évek divatjából merít a magyar tervező: csodálta az anyukája ruháit »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A máj olcsó és gyorsan elkészíthető, emellett magas vastartalmának köszönhetően egészséges is, így gyakran kerülhet a vacsoraasztalra valamilyen májas fogás.

A fehérbor mindig egy kis pikáns ízt ad az ételnek, és bármilyen egyszerű fogást könnyű vele feldobni.

Csirkemáj fehérboros mártásban

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirke- vagy sertésmáj
  • 2-3 szelet bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 evőkanál tejföl
  • kakukkfű
  • só,bors
  • mustár
  • liszt

Elkészítés ideje:

20 perc.

Elkészítés menete:

A hagymát vágd apró kockákra, majd forró olajon kezdd el pirítani egy serpenyőben, a májat vágd csíkokra, és add hozzá a hagymához. Amíg pirulnak, adj hozzájuk egy evőkanálnyi lisztet és mustárt, valamint fűszerezd meg az egészet ízlésednek megfelelően. 

Ha már kicsit összeállt, add hozzá a bort és egy nagyon kicsi vizet, így csak nagyon rövid ideig főzd őket együtt, mielőtt levennéd a tűzről, add hozzá a tejfölt, majd keverd össze. Díszítésnek pirítsd meg a bacont mindkét oldalán, és halmozd az étel tetejére.

Még több húsos fogás!

Ha szeretnél minden napra valamilyen húsos fogást készíteni, adunk néhány ötletet.

Blog.hu ajánló