Máj pikáns mártásban

Gyors, egyszerű vacsora

Ha a munkából hazaérve fáradtan egyszerű, gyors, de tartalmas fogást szeretnél csinálni, készítsd el az alábbi receptet!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A máj olcsó és gyorsan elkészíthető, emellett magas vastartalmának köszönhetően egészséges is, így gyakran kerülhet a vacsoraasztalra valamilyen májas fogás.

A fehérbor mindig egy kis pikáns ízt ad az ételnek, és bármilyen egyszerű fogást könnyű vele feldobni.

Csirkemáj fehérboros mártásban

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirke- vagy sertésmáj
  • 2-3 szelet bacon
  • 1 fej vöröshagyma
  • 1 dl száraz fehérbor
  • 2 evőkanál tejföl
  • kakukkfű
  • só,bors
  • mustár
  • liszt

Elkészítés ideje:

20 perc.

Elkészítés menete:

A hagymát vágd apró kockákra, majd forró olajon kezdd el pirítani egy serpenyőben, a májat vágd csíkokra, és add hozzá a hagymához. Amíg pirulnak, adj hozzájuk egy evőkanálnyi lisztet és mustárt, valamint fűszerezd meg az egészet ízlésednek megfelelően. 

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ha már kicsit összeállt, add hozzá a bort és egy nagyon kicsi vizet, így csak nagyon rövid ideig főzd őket együtt, mielőtt levennéd a tűzről, add hozzá a tejfölt, majd keverd össze. Díszítésnek pirítsd meg a bacont mindkét oldalán, és halmozd az étel tetejére.

Még több húsos fogás!

Ha szeretnél minden napra valamilyen húsos fogást készíteni, adunk néhány ötletet.

Képeken a legfinomabb fűszeres húsok

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük