Pikáns gyömbéres csirkemell
Különleges keleties fogás
Könnyen elkészíthető fogásról van szó, bár kissé időigényes, de megéri azt a kevés fáradságot az eredmény.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A csirkehús azért jó, mert viszonylag jellegtelen íze sok fűszert elbír, így a keleties ételekhez tökéletes alap.

Ez a különleges fogás némi előkészületet igényel, hiszen egzotikus fűszerek szükségeltetnek hozzá, de ha ezek megvannak, már egyszerű a dolgod.

Gyömbéres csirkemell

Hozzávalók:

  • 600 g filézett csirkemell
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 30 g friss gyömbér
  • 1 teáskanál Sambal oelek - ázsiai boltban kapható fűszerkeverék
  • 4 evőkanál szójamártás
  • 1 csomag zöldhagyma
  • 4 evőkanál csíraolaj
  • fél teáskanál őrölt koriander
  • 200 g kockákra vágott friss ananász
  • 125 ml leves
  • fél lime leve
  • 2 evőkanál lapra vágott mandula

A húst öblítsd le, itasd fel róla a nedvességet, és vágd csíkokra. A fokhagymát és a gyömbért tisztítsd meg, és aprítsd finomra. A gyömbért keverd el a fokhagymával, a Sambal oelekkel és a szójamártással. Tedd bele a húst, és körülbelül 60 percig érleld. A zöldhagymát öblítsd le, tisztítsd meg, és vágd ferdén karikákra. Két evőkanálnyit tegyél félre a díszítéshez.

Magas falú serpenyőben forrósítsd fel az olajat. Először pirítsd meg benne a húst, majd add hozzá a koriandert, a hagymát és az ananászt. Kevergetve öt percig süsd, majd öntsd alá a lime-levet és a levest. Fedő alatt, közepes lángon körülbelül öt percig párold. Sóval ízesítsd. A mandulát szárazon pirítsd aranysárgára. A gyömbéres csirkét oszd tányérokra, és a félretett hagymát szórd rá.

Ezt is szeretjük