Pikáns gyömbéres csirkemell
Különleges keleties fogás
Könnyen elkészíthető fogásról van szó, bár kissé időigényes, de megéri azt a kevés fáradságot az eredmény.
- A 48 éves Victoria Beckham melltartóban, nyuszifülekkel pózol a címlapon: rég láttunk róla ilyen szexi, bevállalós képeket »
- A farmerdzseki megunhatatlan klasszikus: a most divatos fazonokat nőies és sportos stílusban is viselheted »
- Pamela Anderson nőies frizuráját sok nő másolta le a ’90-es években: így készítheted el a laza kontyot »

- 10 ismert magyar közmondás, amiből elvettünk egy-egy szót: tudod, mi hiányzik?
- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- Vastag Csaba címlapon új barátnőjével: a gyönyörű Evelinnel már össze is költöztek
A csirkehús azért jó, mert viszonylag jellegtelen íze sok fűszert elbír, így a keleties ételekhez tökéletes alap.
Ez a különleges fogás némi előkészületet igényel, hiszen egzotikus fűszerek szükségeltetnek hozzá, de ha ezek megvannak, már egyszerű a dolgod.
Gyömbéres csirkemell
Hozzávalók:
- 600 g filézett csirkemell
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 g friss gyömbér
- 1 teáskanál Sambal oelek - ázsiai boltban kapható fűszerkeverék
- 4 evőkanál szójamártás
- 1 csomag zöldhagyma
- 4 evőkanál csíraolaj
- fél teáskanál őrölt koriander
- 200 g kockákra vágott friss ananász
- 125 ml leves
- fél lime leve
- 2 evőkanál lapra vágott mandula
- só
A húst öblítsd le, itasd fel róla a nedvességet, és vágd csíkokra. A fokhagymát és a gyömbért tisztítsd meg, és aprítsd finomra. A gyömbért keverd el a fokhagymával, a Sambal oelekkel és a szójamártással. Tedd bele a húst, és körülbelül 60 percig érleld. A zöldhagymát öblítsd le, tisztítsd meg, és vágd ferdén karikákra. Két evőkanálnyit tegyél félre a díszítéshez.
Magas falú serpenyőben forrósítsd fel az olajat. Először pirítsd meg benne a húst, majd add hozzá a koriandert, a hagymát és az ananászt. Kevergetve öt percig süsd, majd öntsd alá a lime-levet és a levest. Fedő alatt, közepes lángon körülbelül öt percig párold. Sóval ízesítsd. A mandulát szárazon pirítsd aranysárgára. A gyömbéres csirkét oszd tányérokra, és a félretett hagymát szórd rá.
OLVASD EL EZT IS!

- pulyka
- dinnye
Ízletes pulykamell sárgadinnyével

- lazac
- bacon
Roston sült lazac pirított baconszalonnával

- csirke
- húsételek