Pikáns gyömbéres csirkemell
Könnyen elkészíthető fogásról van szó, bár kissé időigényes, de megéri azt a kevés fáradságot az eredmény.
A csirkehús azért jó, mert viszonylag jellegtelen íze sok fűszert elbír, így a keleties ételekhez tökéletes alap.
Ez a különleges fogás némi előkészületet igényel, hiszen egzotikus fűszerek szükségeltetnek hozzá, de ha ezek megvannak, már egyszerű a dolgod.
Gyömbéres csirkemell
Hozzávalók:
- 600 g filézett csirkemell
- 2 gerezd fokhagyma
- 30 g friss gyömbér
- 1 teáskanál Sambal oelek - ázsiai boltban kapható fűszerkeverék
- 4 evőkanál szójamártás
- 1 csomag zöldhagyma
- 4 evőkanál csíraolaj
- fél teáskanál őrölt koriander
- 200 g kockákra vágott friss ananász
- 125 ml leves
- fél lime leve
- 2 evőkanál lapra vágott mandula
- só
A húst öblítsd le, itasd fel róla a nedvességet, és vágd csíkokra. A fokhagymát és a gyömbért tisztítsd meg, és aprítsd finomra. A gyömbért keverd el a fokhagymával, a Sambal oelekkel és a szójamártással. Tedd bele a húst, és körülbelül 60 percig érleld. A zöldhagymát öblítsd le, tisztítsd meg, és vágd ferdén karikákra. Két evőkanálnyit tegyél félre a díszítéshez.
Magas falú serpenyőben forrósítsd fel az olajat. Először pirítsd meg benne a húst, majd add hozzá a koriandert, a hagymát és az ananászt. Kevergetve öt percig süsd, majd öntsd alá a lime-levet és a levest. Fedő alatt, közepes lángon körülbelül öt percig párold. Sóval ízesítsd. A mandulát szárazon pirítsd aranysárgára. A gyömbéres csirkét oszd tányérokra, és a félretett hagymát szórd rá.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
OLVASD EL EZT IS!
- pulyka
- dinnye
Ízletes pulykamell sárgadinnyével
- lazac
- bacon
Roston sült lazac pirított baconszalonnával
- csirke
- húsételek