Pikáns mázzal sült tepsis csirkecombok: egyszerű, mégis fejedelmi recept

A pikáns, barbecue-mázzal sütött csirkecombok öt perc után mehetnek is a sütőbe.

Pikáns sült csirkecombok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Otthon is készíthetsz barbecue-szószt, amely nagyon jól megy a sült csirkecombokhoz. A házi szószból nem maradhat ki az almaecet, a mustár és a chili. Ha sütés előtt kened meg vele a csirkecombokat, grillezés nélkül, egyszerűen tepsiben készítve is finom, ropogós lesz.

Pikáns sült csirkecombok

Hozzávalók 4 személyre

  • 20 dkg barna cukor
  • 10 dkg ketchup
  • 10 dkg vaj
  • 8 csirkealsócomb
  • 2 teáskanál Worcestershire-szósz
  • 2 teáskanál mustár
  • 1.5 dl víz
  • 1 dl almaecet
  • bors
  • chili ízlés szerint
Recept idők

Elkészítés:

A csirkecombokat szórd meg sóval és borssal, és sorakozasd fel egy tepsiben. A szószhoz a ketchupot keverd el először a Worcestershire-szósszal, a mustárral, az ecettel, a vízzel, majd add hozzá a cukrot és a felkockázott, puha vajat. Adj hozzá ízlés szerint chilit, öntsd ezt a híg keveréket a csirkecombok tetejére, és alufóliával letakarva pihentesd a hűtőben egy órát. A pácolási idő végeztével told a tepsit 200 fokos sütőbe egy órára.

Kapros, tejfölös újkrumpli: ezután csak így fogod készíteni

A tejföllel egybekevert újburgonya elképesztően finom köret, remekül illik rántott vagy sült hús mellé.

Elolvasom

Kép: gbh007 / Getty Images

Ezt is szeretjük