A klasszikus BBQ oldalas receptje - Kívül ropogósra sül, belül omlós és jó szaftos
Az igazi BBQ oldalas olyan puha, hogy szinte szétolvad a szádban.

Nyereményjáték

Nyerj szórakoztató, képes útikönyvet, és ismerd meg a világ csodáit! (x)

Nyerj Hollóházi Porcelán fülbevalót Adrienne Feller mini luxuskozmetikumokkal! (x)

Nyerj szerelemsegítő nyakláncot Valentin-napra! Bevonzza életedbe az igaz szerelmet (x)

összesen 3 db játék
Ez is érdekelhet

Hódunyhával betakart mesebeli tájak, ahol mégis szikrázó a napsütés: mesefalucskákat is rejt (x)

A NASA űrhajósai és világsztárok is alávetették magukat ennek a műtétnek - Magyar találmány (x)

Ebben a hotelben az ételt a szántóföldről rakják az asztalra - Magyar hely, ha fontos az egészséged (x)

V-nyakú ruhához tilos felvenni: mutatjuk, melyik dekoltázshoz milyen nyaklánc illik

beauty and style

Jobb az arctisztító kefénél, és azt is elmondjuk, miért: tisztít, és kisimítja a bőrt az új készülék »

Rózsás gyűrű házilag: percek alatt elkészítheted »

Egy színésznő, 8 frizura: Blake Lively legnagyobb átalakulásai »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A szabadtéri sütögetés egyik csúcsa a BBQ oldalas. Ma már nemcsak Amerikában, hanem az egész világon hódít. Az egyszerre édeskés, savanykás, füstös húsért mindenki odalesz.

Az oldalast rosszul megsütni szinte lehetetlen. Azt azért érdemes tudni, hogy minél nagyobb szeletekben hagyod a húst, annál ízletesebb végeredményt kapsz. Ha nincs grilled, sütőben is megsütheted.

bbq-oldalas-recept

BBQ oldalas

Hozzávalók:

  • 2 kg oldalas
  • 5 dl ketchup
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 4 evőkanál barna cukor
  • 2 evőkanál olaj
  • 2 evőkanál Worcestershire-szósz
  • 1 dl sör
  • 1 vöröshagyma
  • 1 evőkanál mustár
  • fél evőkanál sima ecet
  • chilipor
  • bors

A húst darabold fel a csíkok mentén akkora szeletekre, hogy kényelmesen tudd sütni. Mosd meg alaposan, hogy véletlenül se maradjanak rajta csontszilánkok. Az oldalast tedd kevés zsiradékkal kikent tepsibe, szórd meg sóval, borssal, önts alá kevés vizet. Fóliázd le jó szorosan, és 160 fokon süsd körülbelül másfél-két órán át.  Akkor jó, ha a hús már majdnem leválik a csontról.

Közben készítsd el a szószt. Aprítsd fel a vöröshagymát, törd át a fokhagymát, majd olajon picit pirítsd meg őket. Tedd bele a barna cukrot, és amikor elolvad, öntsd rá a ketchupot, az olajat, a Worcestershire-szószt, a sört, a mustárt, valamint az ecetet. Attól függően, hogy mennyire szeretnéd csípősre, szórj bele chiliport. Körülbelül egy órán keresztül főzd kis lángon. Ha kész, várd meg, míg kihűl, majd forgasd bele a húst, és pácold legalább egy-két órán át, de akár egy éjszaka is a szószban hagyhatod.
Sütés előtt készítsd elő a grillt, majd süsd meg az oldalast nyolc-tíz perc alatt. A szósz hamar megkaramellizálódik. Ha szenesebben szereted, tovább is a grillen hagyhatod.

Blog.hu ajánló