3+1 pasifogó recept
Így biztosan melletted marad!
Lepd meg a párodat kedvenc ételei egyikével. Nem csak a finom ízekért lesz hálás, hanem azért is, mert miatta szorgoskodtál a konyhában.

Ez is érdekelhet

Üde illatokkal a kánikula ellen (x)

Így töltsd fel a nyári energiakészleteket! (x)

Csodaszer helyett tudomány: így maradhat 60 felett is rugalmas az arcbőr (x)

Hosszabb életű és illatosabb ruhák az Ariel új mosókapszuláival (x)

Minden második negyven feletti nőt érint a betegség: mégis tabutémának számít (x)

UB40 a VeszprémFesten! (x)

beauty and style

Most minden menő, ami turistahatást kelt: a nyár legmenőbb darabjait már nem csak nyaraláson viselheted »

Teljes testre ható Pilates 8 percben: ezt végezve garantált a bikinialak »

Rihanna nemcsak a zenéléshez ért: új ruhakollekciója a teltkarcsú nőknek is szól »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A pasi szívéhez bizony a gyomrán keresztül vezet az út. Ezt az egyszerű igazságot érdemes szem előtt tartani a párkapcsolatban.

Legyél akármilyen emancipált, a pasid elismerő tekintete és hálája miatt megéri a konyhában tüsténkedni.

Vörösboros marhapörkölt

Hozzávalók:

  • 1 kg marhahús
  • 1 paradicsom
  • 1 paprika
  • 2 pohár vörösbor
  • 2 fej hagyma
  • 4 gerezd fokhagyma
  • 1,5 evőkanál pirospaprika
  • olaj

A hagymát és a húst kockázd fel, majd az előbbit párold üvegesre egy kevés olajon. Tedd rá a marhahúst, és pörköld fehéredésig, majd szórd rá a pirospaprika felét.

A paradicsomot és a paprikát vágd apróra, majd add a húshoz. Sózd meg, majd fedő alatt párold, de ne önts hozzá vizet. Főzd fél órát, majd öntsd hozzá a vörösbort, a passzírozott fokhagymát és a maradék paprikát. Párold készre.

A marhapörkölt nokedlival az igazi. Kattints ide, és megtalálhatod a tökéletes nokedli receptjét.

Cserepes bab

Hozzávalók:

  • 5-6 szelet sertéstarja
  • 3 konzerv vörösbab
  • 3 paradicsom
  • 3 paprika
  • 3 sárgarépa
  • 1-2 fehérrépa
  • 2 vöröshagyma
  • 1 nagy pohár tejföl
  • 10 dkg szeletelt bacon

Fogj egy cserépedényt vagy római tálat, és béleld ki a szalonnaszeletekkel. A répákat karikázd fel, a paradicsomot, hagymát, paprikát szeleteld. A lecsöpögtetett babot tedd a tálba, majd erre halmozd a zöldségeket. A húsokat klopfold ki, és fektesd az egész tetejére. Sózd meg, majd öntsd rá a tejfölt. Tedd rá az edény tetejét, majd told a hideg sütőbe, amit gyújts be. Ellenkező esetben a tál megrepedhet a hirtelen melegtől. Süsd másfél órát.

Gyorsan pácolt marhasült

Hozzávalók:

  • 50 dkg bélszín - fehérpecsenye
  • 3 evőkanál olívaolaj

A páchoz:

  • 2 evőkanál tokaji
  • 5 evőkanál olívaolaj
  • 2 evőkanál szójaszósz
  • 2 teáskanálnyi friss gyömbér
  • 2 fej fokhagyma

A marhahúst vágd közepesen vastag szeletekre. A fokhagymát passzírozd át, majd a többi páchozzávalóval keverd el egy tálban. A húst forgasd meg benne, majd takard le alufóliával, és pihentesd fél órát. Melegítsd elő a sütőt 220 fokra, majd a húst kicsit lecsöpögtetve egy serpenyőben süsd elő. Utána tedd tepsibe, és told a sütőbe 20 percre.

Ezt is szeretjük