Fűszeres, parmezános sült répa: a sütőben mézédesre sül
Az egészséges sárgarépa is lehet nagyon menő! Parmezánnal, fűszerezve tökéletes köret.
Ha diétázol, vagy unod a krumplit és a rizst, újíts egy kicsit: a sült répa legalább olyan jó köret, és még egészséges is. Fűszerekkel megbolondítva különösen ízletes, a répa a sütőben megkaramellizálódik, tehát még édesebb lesz. Kínálhatod húsok mellé, de parmezánnal megszórva, mártogatósként egészséges nassként is számításba jöhet.
Parmezános sült répa
Hozzávalók
- 60 dkg sárgarépa
- 5 dkg parmezán
- 2 dkg fokhagyma
- 0.5 dl olívaolaj
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál bazsalikom
- só
- bors
Elkészítés:
A sárgarépát pucold meg, vágd körülbelül egy-két centi vastag csíkokra, és rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe. Egy tálban keverd össze az olívaolajat sóval, borssal, zúzott fokhagymával és zöldfűszerekkel, majd locsold meg vele a répákat. Figyelj, hogy mindenhova jusson a fűszeres olajból.
Szórd meg parmezánnal, és előmelegített sütőben, 180 fokon süsd meg körülbelül 35-40 perc alatt.
Az egészséges cékla is finom lesz sütőben sütve, akár répát is pakolhatsz hozzá.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept