Rántott karfiol fűszeres, parmezános bundában: olaj helyett vajon sül

Az egyszerű rántott karfiolt is feldobhatod parmezános bundával, így igazán izgalmas lesz a végeredmény.

Rántott karfiol parmezános bundában
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Készítsd el a hagyományos rántott karfiolt parmezános bundában! Még finomabb lesz, ha nem olajon, hanem olvasztott vajon sütöd a darabokat ropogósra. Az így kisütött falatok a vaj miatt szép sárgák lesznek, az állaguk pedig minden gyerek kedvencére, a csirkenuggetsre emlékeztet.

Rántott karfiol parmezános bundában

Hozzávalók

  • 15 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg liszt
  • 5 dkg parmezán
  • 5 dkg vaj
  • 3 tojás
  • 1 nagyobb karfiol
  • 1 kávéskanál fokhagymapor
  • 1 kávéskanál rozmaring
  • 1 kávéskanál kakukkfű
  • 1 kávéskanál pirospaprika
  • 1 kávéskanál bors
Recept idők

Elkészítés:

A karfiolt szedd rózsáira, és alaposan mosd meg őket. A darabokat vágd félbe, és forró, sós vízben öt perc alatt főzd őket roppanósra. 

Közben egy tálban keverd el a zsemlemorzsát a reszelt parmezánnal, a fokhagymaporral, a rozmaringgal és a kakukkfűvel. Egy másik tálban vegyítsd el a tojást a borssal és a pirospaprikával, egy harmadikba pedig öntsd bele a lisztet. A kifőtt, lecsepegtetett és kihűlt karfioldarabokat forgasd meg előbb a lisztben, utána a tojásban, végül a zsemlemorzsában. 

Egy serpenyőben olvassz vajat. Tedd bele a bepanírozott karfiolt, és oldalanként öt perc alatt süsd ropogósra.

Édes-savanyú karfiol egészben sütve: szépen megpirul rajta a máz

Ezzel az egészben sült, mutatós karfiollal nem csak a vegetáriánus barátokat, családot varázsolhatod el, valódi ízbomba, mindenki szeretni fogja.

Elolvasom

Kép: Olivia Grigorita / 500px / Getty Images

Ezt is szeretjük