Fokhagymás csirkemell parmezános bundában: sütőben is megsütheted
A parmezános bundában sült csirkemell nem szívja magát tele olajjal, így kevésbé nehezíti el a gyomrot.

- Pofonegyszerű házi gyanta, ami tartós simaságot garantál: a cukorgyanta könnyen összeüthető »
- Így varrtál már fel gombot? – Apró részlet a ruhán, de sokat dob rajta »
- A High School Musical 36 éves színésznője ma is bevállalhatná egy tinilány szerepét: Ashley Tisdale szépségrutinja alapos, de egyszerű »

- Mi Portugália fővárosa? 10 kvízkérdés Európa országairól, amit illik tudni
- Rúzsa Magdi először mindhárom babájával egy fotón: már 4 hónaposak az ikrek
- Átmennél most a földrajzérettségin? 10 kérdés, amire tudni kellett a választ
- Megmenthető Csősz Boglárka házassága? Milliárdos férje ezt nyilatkozta
- 121 kilóról indult, 45 kilót fogyott CICO-diétával az édesanya: így néz ki most a kétgyerekes Colleen
A klasszikus rántott hús helyett legyen legközelebb parmezános bundában sült csirkemell az ebéd! A különleges panír mellett a fokhagyma is sokat dob a húson. Nagy előnye még, hogy kevés olaj kell hozzá. Kínáld a húst friss, harsogó salátával.
Csirkemell parmezános bundában
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemell
- 10 dkg liszt
- 10 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg parmezán
- 3 db tojás
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 evőkanál olaj
- só
Elkészítés:
A csirkemellet tisztítsd meg, majd törölgesd szárazra. Vágd vékony szeletekre, kend be zúzott fokhagymával, és szórd meg sóval.
Készíts elő mindent a panírozáshoz. Az egyik edénybe tedd a lisztet, a másikba a felvert tojást, a harmadikba pedig a parmezánnal elkevert zsemlemorzsát.
Forgasd meg mindegyikben a hússzeleteket, majd rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg kevés olajjal. Süsd oldalanként 20-20 percig, majd amikor a hús puha, a bunda piros, vedd ki a sütőből.
Az olasz rántott húst próbáltad már? A parmezános rántott húst még paradicsomszósszal is turbózhatod.
Még több recept