Fokhagymás csirkemell parmezános bundában: sütőben is megsütheted
A parmezános bundában sült csirkemell nem szívja magát tele olajjal, így kevésbé nehezíti el a gyomrot.

parmezanos-csirkemell-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A klasszikus rántott hús helyett legyen legközelebb parmezános bundában sült csirkemell az ebéd! A különleges panír mellett a fokhagyma is sokat dob a húson. Nagy előnye még, hogy kevés olaj kell hozzá. Kínáld a húst friss, harsogó salátával.

Csirkemell parmezános bundában

Hozzávalók:

  • 50 dkg csirkemell
  • 10 dkg liszt
  • 10 dkg zsemlemorzsa
  • 10 dkg parmezán
  • 3 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 evőkanál olaj
Recept idők

Elkészítés:

A csirkemellet tisztítsd meg, majd törölgesd szárazra. Vágd vékony szeletekre, kend be zúzott fokhagymával, és szórd meg sóval. 
Készíts elő mindent a panírozáshoz. Az egyik edénybe tedd a lisztet, a másikba a felvert tojást, a harmadikba pedig a parmezánnal elkevert zsemlemorzsát. 
Forgasd meg mindegyikben a hússzeleteket, majd rendezd sütőpapírral bélelt tepsibe, és locsold meg kevés olajjal. Süsd oldalanként 20-20 percig, majd amikor a hús puha, a bunda piros, vedd ki a sütőből. 
Az olasz rántott húst próbáltad már? A parmezános rántott húst még paradicsomszósszal is turbózhatod. 

Ezt is szeretjük