Házi készítésű csirkenuggets ropogós bundában: ízfokozók nélkül készül
Az otthon készített csirkenuggets hasonló a gyorséttermihez, csak sokkal finomabb és egészségesebb annál.

csirkenuggets
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha van otthon húsdarálód vagy konyhai aprítógéped, pillanatok alatt elkészítheted te is a gyorséttermihez hasonló, de ízfokozó nélküli ropogós csirkenuggetset. Ez az a vacsora, amit egészen biztos, hogy a gyerekek is jó étvággyal fognak befalni.

Házi csirkenuggets receptje

Hozzávalók:

A nuggetshez

  • 70 dkg filézett csirkemell vagy comb
  • 2 db tojás
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál mustár
  • 0.5 db vöröshagyma
  • bors

A panírhoz

  • 4 evőkanál liszt
  • 4 evőkanál zsemlemorzsa
  • 2 tojás
  • bő olaj a sütéshez
Recept idők

Elkészítés:

A csirkehúst darálón vagy aprítógépben pépesítsd. Üsd bele a tojásokat, reszeld hozzá a vöröshagymát és a fokhagymát, ízesítsd sóval, borssal, mustárral, és kézzel alaposan gyúrd össze az egészet. Formálj belőle nedves kézzel kis falatokat, és forgasd először lisztbe, utána tojásba, végül zsemlemorzsába.

Egy nagyobb serpenyőben hevíts annyi olajat, hogy a húsfalatokat szinte ellepje. Várd meg, amíg felforrósodik, majd tedd bele a csirkedarabokat, és mindkét oldalukat süsd aranyszínűre. Szűrőlapáttal szedd ki őket, és helyezd papírtörlővel kibélelt tálra, és itasd fel a felesleges olajat.
Remekül passzol hozzájuk az Alabama-szósz nevű majonézes mártogatós.

Ezt is szeretjük