Rántott karfiol fűszeres, parmezános bundában: olaj helyett vajon sül
Az egyszerű rántott karfiolt is feldobhatod parmezános bundával, így igazán izgalmas lesz a végeredmény.
Készítsd el a hagyományos rántott karfiolt parmezános bundában! Még finomabb lesz, ha nem olajon, hanem olvasztott vajon sütöd a darabokat ropogósra. Az így kisütött falatok a vaj miatt szép sárgák lesznek, az állaguk pedig minden gyerek kedvencére, a csirkenuggetsre emlékeztet.
Rántott karfiol parmezános bundában
Hozzávalók
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg liszt
- 5 dkg parmezán
- 5 dkg vaj
- 3 tojás
- 1 nagyobb karfiol
- 1 kávéskanál fokhagymapor
- 1 kávéskanál rozmaring
- 1 kávéskanál kakukkfű
- 1 kávéskanál pirospaprika
- 1 kávéskanál bors
- só
Elkészítés:
A karfiolt szedd rózsáira, és alaposan mosd meg őket. A darabokat vágd félbe, és forró, sós vízben öt perc alatt főzd őket roppanósra.
Közben egy tálban keverd el a zsemlemorzsát a reszelt parmezánnal, a fokhagymaporral, a rozmaringgal és a kakukkfűvel. Egy másik tálban vegyítsd el a tojást a borssal és a pirospaprikával, egy harmadikba pedig öntsd bele a lisztet. A kifőtt, lecsepegtetett és kihűlt karfioldarabokat forgasd meg előbb a lisztben, utána a tojásban, végül a zsemlemorzsában.
Egy serpenyőben olvassz vajat. Tedd bele a bepanírozott karfiolt, és oldalanként öt perc alatt süsd ropogósra.
Egészben is megsütheted a karfiolt: édes-savanyú szósszal megbolondítva a hús sem hiányzik mellőle.
Édes-savanyú karfiol egészben sütve: szépen megpirul rajta a máz
Ezzel az egészben sült, mutatós karfiollal nem csak a vegetáriánus barátokat, családot varázsolhatod el, valódi ízbomba, mindenki szeretni fogja.
ElolvasomKép: Olivia Grigorita / 500px / Getty Images
- parmezán
- karfiol
- vegetáriánus
- rántott karfiol
- rántott zöldség
- rántott karfiol parmezános bundában
- Recept
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció