Parmezános bundába forgatott rántott csirkemell: oregánó és kakukkfű dobja fel a panírt
Elképesztően finom lesz a rántott csirkemell, ha a panírjába parmezánt és zöldfűszereket is keversz.

- Így mutat ugyanaz a bőrhatású nadrág különböző stílusú szettekben: elképesztő, mennyi lehetőség rejlik benne »
- 4 nőies stílusvariáció a hullámos frizurára, ami most nagyon divatos: így készítheted el a csodás loknikat »
- Palvin Barbival az élen ők azok, akik sokak öltözködését inspirálják: 8 gyönyörű nő, aki fiatalon lett népszerű stílusikon »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- 3 európai ország, ahova kevés magyar utazik, pedig érdemes lenne: igazi gyöngyszemek
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Fontos változás jön a magyarországi utakon: komoly büntetést kaphat, aki nem tud róla
Dobd fel a megszokott rántott csirkemellet parmezánnal, zöldfűszerekkel! Nagyon jól megy hozzá az oregánó és a kakukkfű, így hamisítatlan mediterrán hangulatú ebédet tehetsz az asztalra. Érdemes nagyobb mennyiséget is bepanírozni belőle, a felesleget pedig lefagyasztani, így ha újra megkívánod, már csak ki kell sütni őket.
Parmezános rántott csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg csirkemellfilé
- 15 dkg liszt
- 15 dkg zsemlemorzsa
- 10 dkg parmezán
- 3 tojás
- 1 teáskanál oregánó
- 1 teáskanál kakukkfű
- só
- bors
- bő olaj a sütéshez
Elkészítés:
A húst szeleteld fel nagyobb darabokra, sózd és borsozd őket.
Egy tányérba önts lisztet, ezt keverd el szárított oregánóval és kakukkfűvel. Egy mélytányérban verd fel villával a tojást. A zsemlemorzsát keverd el a reszelt parmezánnal.
Egy tepsiben hevíts annyi olajat, amennyi legalább félig ellepi a húsokat. A szeleteket közben a szokott módon forgasd meg először lisztben, utána tojásban, végül a zsemlemorzsában.
Az olajba dobj egy darabka panírt. Ha azonnal sisteregve feljön a tetejére, már elég forró, ekkor tegyél bele két-három szelet húst, és közepes lángon oldalanként néhány perc alatt süsd őket aranyszínűre. Egyszerre ne tegyél sok húst az olajba, csak annyit, amennyi kényelmesen elfér benne. Ha készen vannak, szedd ki, és papírtörlőn szárítsd meg őket.
Egy kevés parmezántól a hagyományos bundás kenyér is újjászületik.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept