Ropogós parmezánchips sütőben sütve: itt az új snack krumpli helyett
A karakteres parmezánchips jó ropogós, és pár perc alatt összedobható.

Ropogós parmezánchips sütőben sütve: itt az új snack krumpli helyett
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A parmezánchips szupergyors és elképesztően finom. Ezt nassold az olajban sült krumpli helyett, ha egy kis változatosságra vágysz. A sajtkupacokra sütés előtt érdemes zöldfűszert, magvakat szórni, hogy még különlegesebb legyen. Partifalatként ugyanolyan jó választás, mint krémlevesekhez tálalva.

Parmezánchips

Hozzávalók 20 darabhoz:

  • 10 dkg parmezán
  • oregánó
Recept idők

Elkészítés:

A parmezánt reszeld le nagyobb lyukú reszelőn. Egy tepsit bélelj ki sütőpapírral, és halmozz rá a sajtból kisebb kupacokat. Arra ügyelj, hogy egymástól nagyobb távolságra kerüljenek, mert sütés közben jól szétterülnek. Szórd meg oregánóval.

Told előmelegített a sütőbe, és 160 fokon süsd körülbelül hét-nyolc percig, vagy addig, amíg a sajtos falatok szép pirosak nem lesznek. Vedd ki a sütőből, majd várd meg, míg kihűl, utána szedd csak le a papírról. Ne lepődj meg, a sajtropogós először puha lesz, csak akkor válik ropogóssá, ha kihűl.

Ezt is szeretjük