Így lesz tökéletes a húson a párizsi bunda
A hagyományos rántott hús panírja után a második legnépszerűbb a párizsi bunda.
A párizsi bunda akkor jó, ha szép vastag és egy kissé levegős is. Ahhoz, hogy feldobd egy kicsit, tegyél bele zöldfűszereket!
A panírokat a végtelenségig variálhatod, ha egy kis sörrel egészíted ki, sörtésztát kapsz, de reszelhetsz a nyers tojáshoz egy kis sajtot is, azzal még ízletesebb lesz a végeredmény.
Párizsi bunda
Hozzávalók:
- liszt
- tojás
- szódabikarbóna
- só
Elkészítés ideje:
Öt perc.
Elkészítés menete:
Nemes egyszerűséggel verd fel a célra szánt tojásokat - három-négy szelet húsonként számolj eggyel - a só társaságában, a lisztet pedig tedd egy külön tálba, a szódabikarbónával együtt.
A kisütni kívánt húst először mártsd a lisztbe, ügyelj arra, hogy mindenhol kapjon belőle rendesen, majd mártsd meg a tojásban, végül újra a lisztben, így biztosan szép vastag lesz a bunda. Forró olajban süsd készre. Amire érdemes figyelned: ne vágj túl vastag hússzeleteket, mert nem fognak átsülni, mire a bunda elkészül.
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Érdemes a húst a panírozás előtt fűszerezned, sóval mindenképpen, de egy kis gyors páccal - például olajos-fokhagymással - ízesítve fantasztikus lesz a végeredmény.
Ha nincs kedved külön tálkában készíteni, úgy is csinálhatod, hogy felvered a két tojást a sóval, majd annyi lisztet - és egy kis szódabikarbónát - keversz hozzá, hogy lágy masszát kapj, amiben meg tudod forgatni a húst, és nem csöpög le róla, amíg az olajig elérsz vele.
Ha külön-külön mártod, akkor is érdemes a tojásba egy kevés lisztet keverned, így vastagabb és lágyabb lesz a bunda.
Még több bunda
A húst, zöldséget, halat, sajtot sokféleképpen készítheted, de egy közös pont mindegyikben van: a legfinomabbak akkor lesznek, ha valamilyen omlós vagy ropogós bundát készítesz nekik.
OLVASD EL EZT IS!
- fokhagyma
- brokkoli
Csőben sült csirkemell
- fokhagyma
- káposzta