Vajpuha párizsi sertéskaraj házi sajtmártással: ez a tökéletes bunda titka
A párizsi sertéskaraj önmagában is mennyei fogás: hát még ha a tetejére selymes sajtmártást is kanalazol!
A párizsi sertéskaraj elkészítésének lényege, hogy zsemlemorzsa helyett két adag lisztbe és tojásba forgatod a húst. Nagyon jól megy hozzá a selymes sajtmártás, amelyet érdemes háromféle sajtból készíteni, hogy egészen telt íze legyen. Húst sokféleképpen bundázhatsz: ebben a válogatásban rengeteg megoldást mutatunk.
Párizsi sertéskaraj sajtmártással
Hozzávalók 4 személyre
A párizsi sertéskarajhoz:
- 15 dkg liszt
- 8 szelet sertéskaraj
- 3 tojás
- só
- bors
- bő olaj a sütéshez
A sajtmártáshoz:
- 5 dkg krémsajt
- 5 dkg trappista sajt
- 2.5 dkg füstölt sajt
- 2.5 dkg vaj
- 1.5 dl tej
- 1.5 dl tejszín
- 1 evőkanál liszt
- 1 csipet szerecsendió
- só
- frissen őrölt bors
Elkészítés:
A karajt klopfold ki, a széleit éles késsel vagdosd be, hogy sütés közben ne ugorjon össze. Szórd meg mindkét oldalát sóval és borssal, és hagyd állni, amíg elkészíted a sajtmártást.
Ehhez a sajtokat reszeld le. A vajat egy kisebb lábosban olvaszd fel, add hozzá a lisztet, és kevergetve pirítsd egy-két percig. Fokozatosan, folyamatos kevergetés mellett öntsd hozzá a tejet és a tejszínt, és főzd néhány percig, amíg besűrűsödik. Ekkor fűszerezd sóval, borssal, szerecsendióval, és add hozzá a háromféle sajtot. Kevergesd, amíg elolvad, húzd le a tűzről, és tartsd melegen.
Egy vastag aljú serpenyőbe öntsd annyi olajat, amennyi a húsokat félig ellepi, és tedd fel a lángra melegedni. A hússzeleteket egymás után forgasd meg lisztben, felvert tojásban, utána újra a lisztben és újra a tojásban. Amikor az olaj már olyan forró, hogy a beleszórt panírdarab azonnal sisteregve feljön a tetejére, tedd bele a húsokat, és oldalanként nagyjából öt perc alatt süsd őket aranyszínűre. Egyszerre csak annyi húst tegyél a serpenyőbe, amennyi kényelmesen úszhat benne. A kisült szeleteket szedd papírtörlőre, és itasd fel róluk a felesleges zsiradékot.
A sajtmártást szedheted a húsok tetejére vagy külön egy kisebb tálba, hogy mártogatósként működjön.
A sajtmártást szedheted a húsok tetejérevagy külön egy kisebb tálba, hogy mártogatósként működjön.
Sajtos bundában, sütőben sült sertéskaraj: eteti magát, olyan finom
A gusztusos karajszelet egyszerűen készül. A sajtos bunda mellett a hús fűszerezése is lenyűgöző, minden falat élvezet belőle.
Elolvasom- húsételek
- párizsi bunda
- sajtmártás
- sertéskaraj
- párizsi sertéskaraj
- párizsi sertéskaraj sajtmártással
- Recept
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Használd az „IVANYI” kuponkódot, és 20% kedvezménnyel vásárolhatod meg a jegyed!
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció