A tökéletes házi zsemlemorzsa titka: ezzel lesz a legfinomabb a panír

A házi zsemlemorzsával minden rántott hús és zöldség csak sokkal finomabb lesz.

zsemlemorzsa
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Házi zsemlemorzsát több okból érdemes készíteni. Sokkal olcsóbb, mint a túlárazott bolti, kitűnő maradékmentés, biztos, hogy semmi felesleges adalékanyag nincs benne, és pofonegyszerű. Ha csak teheted, szánj rá néhány percet, és meglátod, az eredmény meghálálja.

Házi zsemlemorzsa készítése

Hozzávalók 10 adaghoz

  • 20 dkg száraz pékáru (kifli, zsemle, kenyér)
Recept idők

Elkészítés:

Házi zsemlemorzsát gyakorlatilag bármilyen száraz pékáruból készíthetsz, tehát a kifli vagy a kenyér is megfelelő hozzá. A már nem túl friss, szikkadásnak indult darabokat vágd egyforma kockákra, és tedd egy tálcára két-három napra. Ennyi idő elég nekik, hogy teljesen megszáradjanak. Ekkor aprítsd fel őket. Ha nagyobb szemű morzsát szeretnél, nagy lyukú reszelőn reszeld le a darabokat, vagy sodrófával menj rajtuk végig néhányszor. Erre főleg a zsemle és a kifli alkalmas. Finom szemcséket mindegyik típusból gyárthatsz, ilyenkor egyszerűen tedd őket aprítógépbe.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük