Paradicsomos húsgombóc, ahogy a napköziből emlékszel rá
Az ízletes paradicsomszószban úszkáló fűszeres húsgolyóknál nincs jobb ebéd.
- Új hajszín, új stílus: ezek a nők bevállaltak valami mást, és nem győztek rácsodálkozni felfrissült frizurájukra »
- Jót tesz az emésztésnek és felébreszti az anyagcserét: szuper tápanyagokban gazdag reggeli, amit 10 perc összedobni »
- Apróságokon múlik, hogy tökéletesen fedjen az alapozó: a folyékony és a krémes változatokat másként kell felvinni »

- Gesztesi Károly 3 gyereke a címlapon: Panka, Dávid és Márkó sosem volt látható így együtt
- Lecseréltek két zsűritagot is a Dancing with the Starsban: mutatjuk az új ítészeket
- Az éhezés jelképe lett a magyar kisfiú világhírű fotója - Varga Laci szomorú története
- Kvíz! Melyik ország fővárosa Vilnius? 10 kérdés az európai országokról
- 4 étel, ami 50 felett különösen javasolt: felturbózzák a lelassult anyagcserét a dietetikus szerint
Akkor lesz a legfinomabb, ha házi paradicsomlével készíted, ha nincs otthon, akkor előbb készítsd el azt, vagy szerezz valakitől!
A krumplit egész egyszerűen csak főzd meg hozzá enyhén sós vízben, felkockázva, remek párost alkotnak így!
Paradicsomos húsgombóc
Hozzávalók:
- 60 dkg darált sertéshús
- 15 dkg rizs
- 4 evőkanálnyi cukor
- 1 nagy fej hagyma
- 1 tojás
- 1-2 gerezd fokhagyma
- 1,5 liter paradicsomlé
- 1 evőkanálnyi pirospaprika
- 1-2 babérlevél
- só, frissen őrölt bors
- olaj
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
A rizst főzd félkeményre, majd vedd le a tűzről, és tedd félre. A hagymát kockázd apróra, dinszteld meg, majd tedd egy tálba. Add hozzá a húst és a rizst, üsd rájuk a tojást, reszeld rájuk a fokhagymát, sózd, borsozd ízlésed szerint, és a pirospaprikát is add hozzájuk. Dolgozd össze jó alaposan ezt az egészet, majd vizes kézzel formálj egységes méretű golyókat. Forralj vizet egy megfelelő lábasban, egy kis só társaságában.
Ha már forr a víz, tedd bele a golyókat, és főzd meg őket nagyjából 20-25 perc alatt. Amíg főnek, készítsd el a paradicsomszószt is. Végy elő egy jó nagy lábast, szedd bele a cukrot, kis lángon pirítsd félbarnára - karamellizáld -, majd öntsd fel a paradicsomlével, add hozzá a babérlevelet, valamint sózd és borsozd kedved szerint. Kavargasd, amíg fel nem forr, majd vedd újra kis lángra, és tedd bele a gombócokat. Ha a levet nem találod elég sűrűnek, akkor rántsd be, de erre valószínűleg nem lesz szükség.
A legfinomabb fogások a magyar konyhákból
A hazai ízek verhetetlenek, készítsd el te is a kedvenc magyaros fogásodat!
OLVASD EL EZT IS!

- sertéshús
- marhahús
Isteni csevaprecept: Szerbiában így készítik!

- olaj
- paprika
Omlós csirkefalatok fél óra alatt

- tészta
- egytálétel