Paradicsomos húsgombóc, ahogy a napköziből emlékszel rá
Az ízletes paradicsomszószban úszkáló fűszeres húsgolyóknál nincs jobb ebéd.

Ez is érdekelhet

Az élet és szerelem diadala - egy rendkívüli, igaz történet Párizsból (x)

Mozdony Matiné, a mozdonyok fesztiválja (x)

TOGETHER We Recycle – Együtt a környezetért (x)

beauty and style

Ennél nevetségesebb táskát rég láttunk: mégis mi fér el benne? »

Ragyogó, életteli arcbőr percek alatt: házi arcpakolás sápadtság ellen »

Ashley Graham várandósan sem rejtegeti alakját: dögösebben öltözködik, mint valaha »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Akkor lesz a legfinomabb, ha házi paradicsomlével készíted, ha nincs otthon, akkor előbb készítsd el azt, vagy szerezz valakitől!

A krumplit egész egyszerűen csak főzd meg hozzá enyhén sós vízben, felkockázva, remek párost alkotnak így!

Paradicsomos húsgombóc

Hozzávalók:

  • 60 dkg darált sertéshús
  • 15 dkg rizs
  • 4 evőkanálnyi cukor
  • 1 nagy fej hagyma
  • 1 tojás
  • 1-2 gerezd fokhagyma
  • 1,5 liter paradicsomlé
  • 1 evőkanálnyi pirospaprika
  • 1-2 babérlevél
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A rizst főzd félkeményre, majd vedd le a tűzről, és tedd félre. A hagymát kockázd apróra, dinszteld meg, majd tedd egy tálba. Add hozzá a húst és a rizst, üsd rájuk a tojást, reszeld rájuk a fokhagymát, sózd, borsozd ízlésed szerint, és a pirospaprikát is add hozzájuk. Dolgozd össze jó alaposan ezt az egészet, majd vizes kézzel formálj egységes méretű golyókat. Forralj vizet egy megfelelő lábasban, egy kis só társaságában. 

 

Ha már forr a víz, tedd bele a golyókat, és főzd meg őket nagyjából 20-25 perc alatt. Amíg főnek, készítsd el a paradicsomszószt is. Végy elő egy jó nagy lábast, szedd bele a cukrot, kis lángon pirítsd félbarnára - karamellizáld -, majd öntsd fel a paradicsomlével, add hozzá a babérlevelet, valamint sózd és borsozd kedved szerint. Kavargasd, amíg fel nem forr, majd vedd újra kis lángra, és tedd bele a gombócokat. Ha a levet nem találod elég sűrűnek, akkor rántsd be, de erre valószínűleg nem lesz szükség.

A legfinomabb fogások a magyar konyhákból

A hazai ízek verhetetlenek, készítsd el te is a kedvenc magyaros fogásodat!

Ezt is szeretjük