Karcsúsító, paradicsomos zöldbabsaláta: ezzel könnyű a fogyókúra

Ha vitamindús fogásra vágysz, és az alakodra is vigyázol, a színes zöldbabsaláta remek választás.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A zamatos zöldbabsaláta könnyű vacsorának ugyanúgy megfelel, mint a húsok mellé köretnek. Jól behűtve még finomabb, az olívás, fokhagymás öntet pedig igazán kiemeli a zöldségek karakterét. Fogyókúrázóknak is tökéletes választás. Főzés helyett párolhatod is a zöldbabot. Ha pedig nincs idény, konzervből vagy mirelitből is készítheted. 

paradicsomos-zoldbabsalata

Paradicsomos zöldbabsaláta

Hozzávalók

  • 40 dkg zöldbab
  • 15 dkg paradicsom
  • 10 dkg sajt
  • 2 db tojás
  • 1 db lilahagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a zöldbabot tisztítsd meg, és darabold fel. Főzd sós vízben roppanósra körülbelül hét-nyolc perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le. A paradicsomot mosd meg, vágd fel a lilahagymával és a sajttal együtt azonos nagyságú darabokra. Ha szeretnéd tojással gazdagítani a salátát, akkor főzd keményre a forrástól számítva 10 perc alatt. 
 

A zöldségeket és a sajtot rakd egy tálba, tedd hozzá a petrezselymet, majd forgasd össze. Az összeaprított tojásfehérjét is hozzárakhatod, a sárgáját pedig morzsold a tetejére. Az öntethez az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal, és locsold meg vele a salátát. Fogyaszthatod rögtön, de hűtőbe is teheted, hogy az ízek jól összeérjenek. 

paradicsomos-zoldbabsalata-recept
Ezt is szeretjük