
Karcsúsító, paradicsomos zöldbabsaláta: ezzel könnyű a fogyókúra
Ha vitamindús fogásra vágysz, és az alakodra is vigyázol, a színes zöldbabsaláta remek választás.


A zamatos zöldbabsaláta könnyű vacsorának ugyanúgy megfelel, mint a húsok mellé köretnek. Jól behűtve még finomabb, az olívás, fokhagymás öntet pedig igazán kiemeli a zöldségek karakterét. Fogyókúrázóknak is tökéletes választás. Főzés helyett párolhatod is a zöldbabot. Ha pedig nincs idény, konzervből vagy mirelitből is készítheted.
Paradicsomos zöldbabsaláta
Hozzávalók
- 40 dkg zöldbab
- 15 dkg paradicsom
- 10 dkg sajt
- 2 db tojás
- 1 db lilahagyma
- 2 evőkanál olívaolaj
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- petrezselyem
Elkészítés:
Ha szükséges, a zöldbabot tisztítsd meg, és darabold fel. Főzd sós vízben roppanósra körülbelül hét-nyolc perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le. A paradicsomot mosd meg, vágd fel a lilahagymával és a sajttal együtt azonos nagyságú darabokra. Ha szeretnéd tojással gazdagítani a salátát, akkor főzd keményre a forrástól számítva 10 perc alatt.
A zöldségeket és a sajtot rakd egy tálba, tedd hozzá a petrezselymet, majd forgasd össze. Az összeaprított tojásfehérjét is hozzárakhatod, a sárgáját pedig morzsold a tetejére. Az öntethez az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal, és locsold meg vele a salátát. Fogyaszthatod rögtön, de hűtőbe is teheted, hogy az ízek jól összeérjenek.


Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Még több recept