Karcsúsító, paradicsomos zöldbabsaláta: ezzel könnyű a fogyókúra
Ha vitamindús fogásra vágysz, és az alakodra is vigyázol, a színes zöldbabsaláta remek választás.

Karcsúsító, paradicsomos zöldbabsaláta: ezzel könnyű a fogyókúra
Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Azt hitték, megszaladt a Photoshop a Balmain reklámjában: pedig ennél nagyobb csavar van benne »

Álomszép esküvői ruhák 2019-re: vad tájak inspirálták a magyar tervezőt »

Zsírgyilkos kardió edzés: csak 30 perc, de van olyan hatékony, mint a futás »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A zamatos zöldbabsaláta könnyű vacsorának ugyanúgy megfelel, mint a húsok mellé köretnek. Jól behűtve még finomabb, az olívás, fokhagymás öntet pedig igazán kiemeli a zöldségek karakterét. Fogyókúrázóknak is tökéletes választás. Főzés helyett párolhatod is a zöldbabot. Ha pedig nincs idény, konzervből vagy mirelitből is készítheted. 

Hozzávalók:

  • 40 dkg zöldbab
  • 15 dkg paradicsom
  • 10 dkg sajt
  • 2 db tojás
  • 1 db lilahagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • petrezselyem
Recept idők

Elkészítés:

Ha szükséges, a zöldbabot tisztítsd meg, és darabold fel. Főzd sós vízben roppanósra körülbelül hét-nyolc perc alatt. Szűrd le, csepegtesd le. A paradicsomot mosd meg, vágd fel a lilahagymával és a sajttal együtt azonos nagyságú darabokra. Ha szeretnéd tojással gazdagítani a salátát, akkor főzd keményre a forrástól számítva 10 perc alatt. 
 

A zöldségeket és a sajtot rakd egy tálba, tedd hozzá a petrezselymet, majd forgasd össze. Az összeaprított tojásfehérjét is hozzárakhatod, a sárgáját pedig morzsold a tetejére. Az öntethez az olívaolajat keverd össze a zúzott fokhagymával, a sóval, a borssal, és locsold meg vele a salátát. Fogyaszthatod rögtön, de hűtőbe is teheted, hogy az ízek jól összeérjenek. 

Ezt is szeretjük