Szaftos paradicsomos, spenótos csirkemell: a tejszínes szósztól lesz igazán finom
Ha gyorsan szeretnél isteni ebédet főzni, a paradicsomos, spenótos csirkemell kapóra jön. A tejszínnek köszönhetően nem szárad ki.
Számolj le a száraz, ízetlen csirkemellel! A spenót és a parmezános tejszín találkozása a puha, omlós hússal csak fenséges lehet. Így az is megeszi az egészséges zöldet, aki amúgy nem nagy rajongója. A paradicsom lehet koktél vagy akár szárított is, attól függően, melyik van épp kéznél. A tartalmas, könnyen elkészíthető ebédet az egész család szeretni fogja.
Paradicsomos, spenótos csirkemell
Hozzávalók 4 személyre
- 15 dkg spenót
- 3 db csirkemell
- 10 dkg paradicsom
- 5 dkg parmezán
- 3 dl főzőtejszín
- 2 gerezd fokhagyma
- só
- bors
- szerecsendió
- olaj
Elkészítés:
A spenótot tisztítsd meg, kevés olajon fonnyaszd meg, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, majd húzd le a tűzről. A csirkemellet öblítsd le, majd sózd be, és rakd egy tűzálló edénybe. Tedd hozzá a spenótot, a paradicsomot, öntsd le fokhagymával elkevert tejszínnel, és szórd meg parmezánnal.
Told forró sütőbe, és fóliával lefedve süsd 40 percig. Ha könnyen belemegy egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg a tetejét.
A csirkemell sajttal, sonkával töltve is fenséges. Főleg, ha be is panírozod.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció
Még több recept