Szaftos paradicsomos, spenótos csirkemell: a tejszínes szósztól lesz igazán finom
Ha gyorsan szeretnél isteni ebédet főzni, a paradicsomos, spenótos csirkemell kapóra jön. A tejszínnek köszönhetően nem szárad ki.

paradicsomos-spenotos-csirkemell
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Számolj le a száraz, ízetlen csirkemellel! A spenót és a parmezános tejszín találkozása a puha, omlós hússal csak fenséges lehet. Így az is megeszi az egészséges zöldet, aki amúgy nem nagy rajongója. A paradicsom lehet koktél vagy akár szárított is, attól függően, melyik van épp kéznél. A tartalmas, könnyen elkészíthető ebédet az egész család szeretni fogja. 

Paradicsomos, spenótos csirkemell

Hozzávalók 4 személyre:

  • 15 dkg spenót
  • 3 db csirkemell
  • 10 dkg paradicsom
  • 5 dkg parmezán
  • 3 dl főzőtejszín
  • 2 gerezd fokhagyma
  • bors
  • szerecsendió
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A spenótot tisztítsd meg, kevés olajon fonnyaszd meg, ízesítsd sóval, borssal, szerecsendióval, majd húzd le a tűzről. A csirkemellet öblítsd le, majd sózd be, és rakd egy tűzálló edénybe. Tedd hozzá a spenótot, a paradicsomot, öntsd le fokhagymával elkevert tejszínnel, és szórd meg parmezánnal.


Told forró sütőbe, és fóliával lefedve süsd 40 percig. Ha könnyen belemegy egy hegyes kés, vedd le róla a fóliát, és pirítsd meg a tetejét. 
A csirkemell sajttal, sonkával töltve is fenséges. Főleg, ha be is panírozod. 

Ezt is szeretjük