Tepsiben sült tészta a legfinomabb mártásban: ezzel ízesítsd a paradicsomszószt
Még finomabb lesz a paradicsomos tészta, ha tepsiben sütve készíted el.
Mennyei sült tésztát készíthetsz, ha húsos, paradicsomos mártással öntöd nyakon, és így pirítod ropogósra. Pulykahúsból készítve a legfinomabb, de használhatsz hozzá sertést vagy marhát is. Arról, hogy az étel vitaminban is gazdag legyen, néhány kelkáposztalevél gondoskodik.
Paradicsomos rakott tészta
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg passzírozott paradicsom
- 50 dkg darált pulykahús
- 50 dkg kelkáposzta
- 30 dkg száraztészta
- 15 dkg mozzarella
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 hagyma
- 1 evőkanál szárított oregánó
- 1 evőkanál balzsamecet
- 1 evőkanál méz vagy juharszirup
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál rozmaring
- 1 csokor petrezselyem
- só
- bors
- olívaolaj
- késhegynyi chilipehely
Elkészítés:
A tésztát főzd fogkeményre a csomagoláson megadottnál két-három perccel rövidebb idő alatt. Tegyél félre a főzővizéből egy bögrére valót, a többit szűrd le.
Egy serpenyőben melegíts olívaolajat, párold rajta üvegesre a hagymát, majd add hozzá a felszeletelt fokhagymát, az oregánót, a bazsalikomot, a rozmaringot és a chilipelyhet. Keverd össze, hogy a hagyma magába szívja a fűszerek ízét, majd fél perc múlva jöhet rá a darált hús. Pirítsd fehéredésig, ezután öntsd fel a paradicsomszósszal, és ízesítsd balzsamecettel és mézzel vagy juharsziruppal. Adj hozzá annyi vizet, hogy jó szószos legyen, forrald fel, ezután vedd a lángot kicsire. A kelkáposztát és a petrezselymet szeleteld fel, add őket a raguhoz, jól keverd össze, végül forgasd össze a tésztával. A sajtot reszeld le.
Egy tepsit kenj ki vékonyan olívaolajjal. Oszd el benne a húsos tészta felét, szórd meg a sajt felével, ezt fedd be a maradék tésztával és sajttal. Takard le alufóliával, és told 200 fokos sütőbe 20 percre. A végén vedd le a fóliát a tetejéről, hogy a tészta és a sajt megpirulhasson.
Ropogós tészta, gazdag szósz és zöldségek: ezután senki nem marad éhes.
Így készíts színes tésztát otthon: eláruljuk, hogyan csinálják az olaszok
A házi tésztakészítés ma már nem nagy ördöngösség, viszont az, hogy mitől lesz szép színes, már szinte művészetnek számít. Tőlünk pedig most megtudhatod, hogy milyen technikákkal színezik a tésztát az olaszok, immáron több évszázada.
ElolvasomPassata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció
Kép: gbh007 / Getty Images