Villámgyors paradicsomos-mascarponés tészta: fél órán belül az asztalon lesz

Ez a villámgyors paradicsomos-mascarponés tészta a sietős esték megmentője lehet.

Paradicsomos-mascarponés tészta
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A paradicsomos-mascarponés tészta tökéletes választás akkor, ha egy fárasztó nap után gyorsan szeretnél összedobni valami igazán finom vacsorát. A legjobb benne az, hogy mire a tészta kifő, a mártás is pont elkészül.

Paradicsomos-mascarponés tészta

Hozzávalók 2 személyre

  • 40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
  • 25 dkg spagetti
  • 2 evőkanál mascarpone
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál oregánó
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • frissen őrölt bors
  • olívaolaj
  • reszelt sajt a tetejére
Recept idők

Elkészítés:

A tésztát lobogva forró, sós vízben főzd ki, ha kész, szűrd le. Amíg a tészta fő, állítsd össze a mártást. A fokhagymát vágd apróra, és kevés olajon futtasd meg. Add hozzá a paradicsomkonzervet, és fakanállal nyomkodd szét benne a darabokat. Sózd, borsozd, szórd meg bazsalikommal és oregánóval. Ha van friss zöldfűszered, bátran használhatod azt is hozzá. Kanalazd bele a mascarponét, keverd jól el, és rotyogtasd néhány percig, amíg besűrűsödik. A kész szószt forgasd össze a kifőtt tésztával, szórd meg reszelt sajttal, és azonnal tálald.

20 perces carbonara spagetti olasz recept alapján: tojástól krémes a szósz

Felejtsd el a hamis carbonarát, az eredetit sem több idő összedobni, és sokkal-sokkal finomabb lesz, mint bármilyen tejszínes szósz.

Elolvasom
Ezt is szeretjük