Fűszeres csirkemáj paradicsommal és sok hagymával sütve: finom szaftos és nagyon puha
A csirkemáj viszonylag olcsó, remek tápanyagforrás, sokoldalúan elkészíthető, és gyorsan elkészül belőle az ebéd vagy a vacsora.

A csirkemáj vasban, folátban, valamint más vitaminokban, ásványi anyagokban gazdag étel, és egyszerűen, könnyen isteni fogást készíthetsz belőle. Paradicsommal, hagymával különösen finom. Mivel a só elvonja a nedvességet, és a máj könnyen megkeményedik, így csak a végén szórd hozzá.
Paradicsomos, hagymás csirkemáj
Hozzávalók
- 50 dkg csirkemáj
- 2 db paradicsom
- 1 nagy fej vöröshagyma
- 1 ág bazsalikom
- 2 evőkanál olaj
- só
- bors
- majoránna
Elkészítés:
A csirkemájat tisztítsd meg az erektől és a hártyáktól egy hegyes késsel. Mosd meg, majd itasd le róla a nedvességet. Vágd fel ízlés szerint. Egy nagyobb serpenyőben vagy lábosban hevíts olajat, és dobd bele az apróra vágott vöröshagymát. Ne spórolj vele, mert ettől lesz finom a szaftja.
Amikor üveges, tedd rá a májat, és kevergesd óvatosan addig, amíg kifehéredik. Ízlés szerint szórd meg borssal, majoránnával. A vége felé add hozzá a paradicsomot. Tálalás előtt szórd meg sóval, bazsalikommal, sőt még hagymát is tehetsz rá.
A maradék csirkemájból ínyenc pástétomot is készíthetsz.

Lehet-e boldog, aki intelligens? - A tudás hatása a lelki egészségre
Kepes András író, újságíró a Femina Klub júniusi előadásán arra keresi a választ, hogyan találhatunk boldogságot egy folyamatosan változó, kihívásokkal teli világban. Hogyan formálhatjuk úgy az életünket, hogy az ne csak sikeres, de valóban örömteli is legyen?
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. június 5. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció