Paradicsomos bruschetta bazsalikommal, olívaolajjal: az olaszok kedvenc nyári szendvicse
Élvezd a nyarat, varázsolj mediterrán hangulatot a konyhádba ínycsiklandó bruschettával. Készítsd úgy, ahogy az olaszok!
Friss, érett paradicsom, bazsalikom, fokhagyma: ugye nem kell bizonygatni, hogy milyen jól összeillenek? Főleg kevés olívaolajjal leöntve. A bruschetta szó egyébként pirított kenyérszeletet jelent. Az olaszok imádják, étkezések között, előételként is szívesen fogyasztják, de kerti partikon is kapós. Gyakran turbózzák sonkával, olajbogyóval vagy éppen mozzarellával.
Paradicsomos bruschetta
Hozzávalók
- 8 szelet kenyér
- 6 db paradicsom
- 5 gerezd fokhagyma
- 1 teáskanál só
- 6 levél bazsalikom
- 0.5 teáskanál bors
- 1 táskanál borecet
- olívaolaj
- oregánó (elhagyható)
Elkészítés:
A kenyeret vágd egy-másfél centis szeletekre, és pirítsd meg. Teheted sütőbe vagy akár pirítóba is. Még melegen kend be olívaolajjal, esetleg előtte dörzsöld be fokhagymával. A megmosott, szárazra törölt paradicsomokat vágd kis darabokra, és rakd egy tálba. Szórd hozzá a felaprított bazsalikomot, a zúzott fokhagymát, sózd és borsozd. Az olaszok szívesen megszórják még oregánóval is. Locsold meg olívaolajjal és borecettel. Óvatosan forgasd össze, és halmozd a kenyérre.
A paradicsomot száríthatod is. Teheted sütőbe, de meleg, száraz napokon a kertben is aszalhatod.
Passata, az Univer új terméke!
A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.
Promóció