Paradicsomos bruschetta bazsalikommal, olívaolajjal: az olaszok kedvenc nyári szendvicse
Élvezd a nyarat, varázsolj mediterrán hangulatot a konyhádba ínycsiklandó bruschettával. Készítsd úgy, ahogy az olaszok!

bruschetta-recept
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Friss, érett paradicsom, bazsalikom, fokhagyma: ugye nem kell bizonygatni, hogy milyen jól összeillenek? Főleg kevés olívaolajjal leöntve. A bruschetta szó egyébként pirított kenyérszeletet jelent. Az olaszok imádják, étkezések között, előételként is szívesen fogyasztják, de kerti partikon is kapós. Gyakran turbózzák sonkával, olajbogyóval vagy éppen mozzarellával.

Paradicsomos bruschetta

Hozzávalók:

  • 8 szelet kenyér
  • 6 db paradicsom
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál
  • 6 levél bazsalikom
  • 0.5 teáskanál bors
  • 1 táskanál borecet
  • olívaolaj
  • oregánó (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

A kenyeret vágd egy-másfél centis szeletekre, és pirítsd meg. Teheted sütőbe vagy akár pirítóba is. Még melegen kend be olívaolajjal, esetleg előtte dörzsöld be fokhagymával. A megmosott, szárazra törölt paradicsomokat vágd kis darabokra, és rakd egy tálba. Szórd hozzá a felaprított bazsalikomot, a zúzott fokhagymát, sózd és borsozd. Az olaszok szívesen megszórják még oregánóval is. Locsold meg olívaolajjal és borecettel. Óvatosan forgasd össze, és halmozd a kenyérre. 

A paradicsomot száríthatod is. Teheted sütőbe, de meleg, száraz napokon a kertben is aszalhatod. 

Ezt is szeretjük