Paradicsomos bruschetta bazsalikommal, olívaolajjal: az olaszok kedvenc nyári szendvicse
Élvezd a nyarat, varázsolj mediterrán hangulatot a konyhádba ínycsiklandó bruschettával. Készítsd úgy, ahogy az olaszok!

bruschetta-recept
Ez is érdekelhet

Fürdőzés még nem volt ilyen izgalmas: Élvezd a nyarat Bükfürdőn! (x)

Operagála - egy romantikus este Vittorio Grigolo sztártenorral (x)

Debrecenben beindult a Nyár! Trópusi kalandok az Aquaticumban (x)

beauty and style

Könnyed menyasszonyi smink nyári esküvőhöz: tartós és kényelmes a nagy hőségben is »

A felismerhetetlenségig szétvágta a pólóját, gyönyörű ruhát készített belőle »

Így szabadulj meg a háton lévő pattanástól: 7 tipp, ami gyors javulást hoz »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Friss, érett paradicsom, bazsalikom, fokhagyma: ugye nem kell bizonygatni, hogy milyen jól összeillenek? Főleg kevés olívaolajjal leöntve. A bruschetta szó egyébként pirított kenyérszeletet jelent. Az olaszok imádják, étkezések között, előételként is szívesen fogyasztják, de kerti partikon is kapós. Gyakran turbózzák sonkával, olajbogyóval vagy éppen mozzarellával.

Paradicsomos bruschetta

Hozzávalók:

  • 8 szelet kenyér
  • 6 db paradicsom
  • 5 gerezd fokhagyma
  • 1 teáskanál só
  • 6 levél bazsalikom
  • 0.5 teáskanál bors
  • 1 táskanál borecet
  • olívaolaj
  • oregánó (elhagyható)
Recept idők

Elkészítés:

A kenyeret vágd egy-másfél centis szeletekre, és pirítsd meg. Teheted sütőbe vagy akár pirítóba is. Még melegen kend be olívaolajjal, esetleg előtte dörzsöld be fokhagymával. A megmosott, szárazra törölt paradicsomokat vágd kis darabokra, és rakd egy tálba. Szórd hozzá a felaprított bazsalikomot, a zúzott fokhagymát, sózd és borsozd. Az olaszok szívesen megszórják még oregánóval is. Locsold meg olívaolajjal és borecettel. Óvatosan forgasd össze, és halmozd a kenyérre. 

A paradicsomot száríthatod is. Teheted sütőbe, de meleg, száraz napokon a kertben is aszalhatod. 

Ezt is szeretjük