Karcsúsító, hűsítő paradicsom-krémleves
Paradicsom-krémlevest nem lehet rosszat főzi. Ám ez minden eddigit leköröz! Győződj meg róla te is!
A paradicsom tele van vitaminnal, ízletes, és fantasztikus ételeket készíthetsz belőle. Ez a fűszeres paradicsom-krémleves fél óra alatt megvan, így ideális fogás hétköznapokra.
Paradicsom-krémleves
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg paradicsom
- 3 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál sűrített paradicsom
- 1 vöröshagyma
- 4 gerezd fokhagyma
- 1 babérlevél
- friss bazsalikom
- csipet cukor
- kevés só
- kevés bors
Elkészítés:
Hámozd meg, vágd finomra, és forró olívaolajban pirítsd üvegesre a hagymákat. Add hozzá a babérlevelet és a paradicsomsűrítményt, majd az egészet forrald fel. A paradicsomokat öntsd le forró vízzel, így könnyebben lehúzod a héjukat. Vágd őket először negyedekre, majd apróbb darabokra, ezután add hozzá a paradicsomos hagymához.
Negyed óráig főzd gyenge lángon, amíg pürés nem lesz, majd sóval, borssal és kevés cukorral ízesítsd. Ha fogyózol, utóbbit ki is hagyhatod. Tálaláskor dobd fel egy kis bazsalikommal.
Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival
Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!
Promóció
Még több recept