Hideg paprika- és paradicsomleves krémesítve: sült zöldségekből még zamatosabb
Mediterrán ebédhez kitűnő felvezető lehet a csupa íz paprika- és paradicsomleves.

paprikakremleves
Ez is érdekelhet

Nevezz te is a Huawei Next Image nemzetközi mobilfotós versenyre! (x)

Nálad is belefér néha egy kicsivel több? (x)

Szakácskodj a szabadban! (x)

Önmagunk és a ruháink illata fontosabb mint gondolnánk (x)

Távolból csukni-nyitni? Hasznos és kényelmes választás az okos tetőablak (x)

beauty and style

Fátyol nélkül is mutatós frizurák menyasszonyoknak: megdobják a haj volumenét »

A dzsungeltrend idén sok meglepetést tartogat: a Dolce & Gabbana új szintre emelte a nőies szafaristílust »

Karcsúsítja a derekat, feszesíti a hasfalat: 20 perc otthoni torna elmászó kontúrok ellen »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

A paprika- és paradicsomkrémleves nyári különlegesség. Annál izgalmasabb és zamatosabb lesz, minél többféle színű zöldségből készíted. Tökéletes hozzá a kápia- vagy a pritaminpaprika is. A paradicsomot és a paprikát a sütő helyett grillen is megsütheted. Tálalhatod baconnel, zöldségekkel vagy akár krutonnal. Kánikulában behűtve kínáld. 

Paprika- és paradicsom-krémleves

Hozzávalók:

  • 60 dkg paprika
  • 40 dkg paradicsom
  • 2 db vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db leveskocka
  • 1 dl tejföl
  • 1 ág bazsalikom
  • bors
  • olaj
Recept idők

Elkészítés:

A paprikákat és a paradicsomot mosd meg, csepegtesd le, vágd fel, és rakd sütőpapírral bélelt tepsibe. Told forró sütőbe, és 200 fokon süsd meg körülbelül 30-40 perc alatt. Akkor jó, ha a zöldségek összeesnek, ráncosak, és elkezdenek színesedni. Vedd ki a sütőből, takard le alufóliával, és várd meg, míg langyosra hűl. Húzd le a héját, távolítsd el a magházat, és vágd kisebb darabokra.

Egy lábosban hevíts olajat, dobd rá az apróra vágott vöröshagymát, majd amikor kicsit pirul, mehet hozzá a zúzott fokhagyma. Tedd hozzá a paradicsomot, a paprikát, és párold pár percig. Sózd, borsozd, szórd meg bazsalikommal. Öntsd fel egy liter vízzel, morzsold bele a leveskockát, és főzd 15 percig. Húzd le a tűzről, és pépesítsd botmixerrel. Add hozzá a tejfölt, majd rottyantsd össze. 
Itt a töltött paprika szezonja is. Ha ezt a receptet követed, a gombócod elképesztően puha lesz. 

Ezt is szeretjük