A paleolit kenyér receptje
A paleolit étrendre nem egyszerű átállni, de ezt a kenyeret pikk-pakk elkészítheted.
Ebben a kenyérben nincs élesztő, tehát nem kell várnod arra, hogy megkeljen, és akár egy hétig is fogyasztható marad, a szervezeted pedig garantáltan hálás lesz érte.
A fűszerezéssel bátran játszhatsz, akár némi szárított paradicsommal vagy más zöldséggel is feldobhatod a tésztát, találd meg a kedvencedet!
Paleolit kenyér
Hozzávalók:
- 2 dl víz
- 1 púpos teáskanálnyi szódabikarbóna
- 20 dkg darált szezám- vagy lenmag, vagy akár vegyesen
- 2 tojás
- só ízlés szerint
- 1 kiskanál frissen őrölt bors
- olívaolaj
Elkészítés ideje:
60 perc.
Elkészítés menete:
Mérd ki a hozzávalókat, majd egy alkalmas tálban keverj mindent össze. Először a darált magvakat, a szódabikarbónát, aztán a sót és a borsot, aztán keverd össze ezeket a vízzel és a felvert tojással, majd végül az olajjal is, ha szép, formálható, de lágy tésztát kaptál, akkor jó. A sütőt melegítsd elő 180 fokra, és válaszd ki a megfelelő tepsit a leendő kenyeredhez.
Tégy az aljára sütőpapírt, rá a tésztát, majd fedd le egy alufóliával. Told be így a sütőbe, és 30 perc múlva nézz rá, ha szépen feljött, akkor távolítsd el a fóliát, és pirítsd meg a kenyér tetejét körülbelül még tíz perc alatt. Ekkorra elvileg kész lesz a kenyered, ha még belül vagy alul kissé nyers maradt, dugd vissza sülni.
Zöldséges köretek az egészséges életért
A hagyományos köretek helyett készíts minél gyakrabban zöldségből készült ételeket a főfogás mellé!
OLVASD EL EZT IS!

- só
- zöldség
A klasszikus párolt káposzta receptje

- zöldség
- bacon
Rakott kelbimbó

- hagyma
- marha