Padlizsános, paradicsomos tepsis csirkemell: sok sajttal, finom szaftosan
Unod már, hogy mindig ugyanazok a csirkeételek kerülnek a tányérodra? Készítsd el az olaszok kedvenc padlizsános, paradicsomos változatát!

padlizsanos-paradicsomos-csirke
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A sorrentói csirke ízlelőbimbókat kényeztető fogás. A nevét a dél-olasz városról kapta, ahol rengeteg paradicsom és padlizsán terem. Sőt, állítólag ott készítik a világ legjobb mozzarelláját is. Nem meglepő, hogy mindegyik fontos összetevője a tepsis csirkének. 

Padlizsános, paradicsomos csirkemell

Hozzávalók:

A csirkemellhez

  • 4 db csirkemell
  • 20 dkg mozzarella
  • 5 dkg parmezán sajt
  • 1 db padlizsán
  • 3 evőkanál liszt
  • 8 szelet prosciutto
  • 2 dl fehérbor
  • 1 evőkanál vaj
  • olaj
  • bors
  • petrezselyem a tálaláshoz

A szószhoz

  • 40 dkg hámozottparadicsom-konzerv
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • 1 teáskanál szárított oregánó
  • 1 teáskanál szárított bazsalikom
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A padlizsánt szeleteld fel, sózd be, és pihentesd egy kicsit. Vágd a csirkemelleket ketté, majd szórd meg sóval, borssal és liszttel. Egy serpenyőben olvaszd fel a vajat, öntsd hozzá az olívaolajat, és közepes hőfokon süsd a csirkemellek mindkét oldalát két-két percig, majd szedd egy tányérra. Tedd a serpenyőbe a padlizsánszeleteket is, és süsd addig, amíg elkezdenek barnulni, közben forgasd. 
 

A szószhoz kevés olívaolajon dinszteld meg az apróra vágott vöröshagymát, tedd hozzá a zúzott fokhagymát, és azzal is süsd egy kicsit. Rakd hozzá a feldarabolt paradicsomkonzervet, ízesítsd sóval, borssal, oregánóval és bazsalikommal, majd forrald 15 percig. 
 

Egy tepsit vagy tűzálló tálat kenj ki vajjal, önts bele bort, és tedd bele a csirkemelleket. Rakj mindegyikre padlizsánszeletet, prosciuttót, paradicsomszószt, mozzarellát és reszelt parmezánt. A maradék szósz mehet a hússzeletek köré. Told forró sütőbe, és süsd 180 fokon 15-20 percig, amíg a sajt megolvad. Tálaláskor petrezselyemmel is megszórhatod.
Az olasz húsgombócot is feltétlenül kóstold meg, zamatos paradicsomszószban sül puhára. 

Ezt is szeretjük