Zamatos padlizsános lecsó: így tedd el télire tartósítószer nélkül

Most édes, lédús a paradicsom, érett a paprika, így végre rakhatsz el jó adag lecsót télre is. Dobd fel idén padlizsánnal!

padlizsanos-lecso-tel
beauty and style
Top olvasott cikkek

A színes, zamatos lecsót hideg, szürke hónapokban öröm lesz levenni a kamrapolcról. Tartósítószer nélkül is bátran elteheted, de különös figyelmet fordíts a tisztaságra. A lecsóalapot aztán feldobhatod majd kolbásszal, üthetsz rá tojást, vagy kínálhatod rizzsel.

Padlizsános lecsó télire

Hozzávalók

  • 4 kg paprika
  • 2.5 kg paradicsom
  • 1.5 kg padlizsán
  • 1.5 kg vöröshagyma
  • 2 evőkanál zsír
  • 4 gerezd fokhagyma
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

Az üvegeket mosd el, öblítsd el, majd tedd mikróba, és járasd egy percig. A fedőket is tisztítsd meg, és konyharuhán hagyd megszáradni.
A zöldségeket alaposan mosd meg, és csepegtesd le. A paprikákat vágd karikákra, a paradicsomot cikkekre, a hagymát nagyobb szeletekre, a padlizsánt pedig kockázd fel.
 

A zsírt olvaszd fel, a hagymát kezdd párolni, süsd kicsit a zúzott fokhagymával is, majd add hozzá a paprikát és a paradicsomot. Amikor utóbbi levet ereszt, dobd hozzá a padlizsánt. Sózd, borsozd, forrald össze, és főzd öt percig. Akkor jó, ha a paprika még roppanós marad. Szedd felforrósított üvegekbe, zárd le légmentesen, állítsd fejre öt percre. Tedd dunsztba, azaz csavard be plédekkel, ruhákkal. Ha egy-két nap múlva kihűlnek az üvegek, rakd száraz, hűvös helyre.  
Ne hagyd ki a franciák lecsóját, a ratatouille-t, ami még a miénknél is gazdagabb!

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!


Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.

MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!

Tekintsd meg ajánlatunkat,  kattints ide!

Promóció

Ezt is szeretjük