Így készül a szaftos, omlós Óvári szelet

Sok sajttal sütve az igazi

A fűszeres és látványos lakomát egyszerűbb összedobni, mint gondolnád!

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Hogy milyen húsból készíted, az nagyjából rajtad múlik, van, aki a pulykára, van, aki a csirkére és van, aki a sertésre esküszik, ha Óvári szeletről van szó.

Ha egy kicsit fel szeretnéd dobni, tegyél a sajt alá paradicsomot, és reszelj rá egy kis fokhagymát is!

Óvári szelet

Hozzávalók:

  • 1 kg hús - szárnyasból mell, sertésből comb, karaj, vagy ha szereted a szaftosabb darabokat, akkor tarja
  • 40 dkg tisztított csiperkegomba
  • 20 dkg sonka - ebből érdemes házit beszerezni, ha igazán ízletes fogást szeretnél
  • 20 dkg óvári vagy tilsiti típusú sajt
  • 15 dkg bacon
  • 5 dkg liszt
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A húst vágd ujjnyi vastag szeletekre, dörgöld át jó alaposan sóval, forgasd meg lisztben, majd pirítsd meg mindkét oldalukat hirtelen egy serpenyőben, vékony olajon. A megpirult szeleteket szedd egy tálba. A hagymát kockázd apróra, a gombát vágd vékony szeletekre, majd a serpenyőben forrósíts egy kis olajat, dinszteld meg rajta a hagymát, és ha már szép üveges, add hozzá a gombát.

Miután a gomba is megpirult, keverd hozzá a petrezselymet, és vedd le a tűzről. Vajazz egy ki egy tűzálló tálat, tedd az aljára a bacont, rá a hússzeleteket, minden szeletre nagyjából ugyanannyi gombás keveréket és egy-egy szelet sonkát.

180 fokra melegítsd a sütőt, és pirítsd össze a tálban levőket körülbelül 25-30 perc alatt, majd szórd rájuk a sajtot, tedd vissza a sütőbe addig, amíg az szépen rápirul az egészre, és már kész is van a lakoma. 

Zamatos fogások csirkéből

Az egyik legkönnyebben beszerezhető és legjobban variálható alapanyagból millióféle finomságot készíthetsz

7 kedvenc csirkés étel receptje - Sajtos, tejfölös, paprikás

Nézegess képeket!

Elolvasom

Passata, az Univer új terméke!

A sűrített paradicsomhoz képest, lágyabb, folyékonyabb állagú paradicsomos készítmény. Számos előnye mellett a termék hígítást nem igényel. Konyhakészen felhasználható, akár tésztaszósz alapanyagaként, levesben vagy egyszerűen pizzára kenve. Rendkívül sokoldalú, és számos étel elkészítéséhez használható.

Promóció

Ezt is szeretjük