Így készül a szaftos, omlós Óvári szelet
Sok sajttal sütve az igazi
A fűszeres és látványos lakomát egyszerűbb összedobni, mint gondolnád!
- Csak pár apró mozdulat, és nem villan ki a melltartó a ruha alól: szuper trükkök, ha meggyűlik a bajod a kivágott fazonokkal »
- 5 ruhakombináció, ami a 2000-es évek elején menő volt, de ma már kicsit sem sikkes: még jó, hogy nem mindent melegít fel a retró divat »
- Nincs 160 centi, de zseniálisan variálja a divatos fazonokat: ha így öltözöl, a bő ruhák sem nyomják össze az alakod »

- Mi Kanada fővárosa? 10 kérdéses kvíz a világ országairól, amit illik tudni
- Hajdú Pétert kirakták a Szigeten az RTL VIP-ból: Sebestyén Balázs kotyogta ki
- Ha erről a telefonszámról hívnak, tilos felvenni! Így dolgoznak a csalók az OTP nevében
- 5 kérdés, ami megmutatja, mennyire intelligens valaki - Hány igen válaszod lett?
- Hátborzongató, VV Anett mit hallucinált igazából: először mondta el, mi történt a teaszeánszon
Hogy milyen húsból készíted, az nagyjából rajtad múlik, van, aki a pulykára, van, aki a csirkére és van, aki a sertésre esküszik, ha Óvári szeletről van szó.
Ha egy kicsit fel szeretnéd dobni, tegyél a sajt alá paradicsomot, és reszelj rá egy kis fokhagymát is!
Óvári szelet
Hozzávalók:
- 1 kg hús - szárnyasból mell, sertésből comb, karaj, vagy ha szereted a szaftosabb darabokat, akkor tarja
- 40 dkg tisztított csiperkegomba
- 20 dkg sonka - ebből érdemes házit beszerezni, ha igazán ízletes fogást szeretnél
- 20 dkg óvári vagy tilsiti típusú sajt
- 15 dkg bacon
- 5 dkg liszt
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 nagy fej vöröshagyma
- só, frissen őrölt bors
- olaj
Elkészítés ideje:
Egy óra.
Elkészítés menete:
A húst vágd ujjnyi vastag szeletekre, dörgöld át jó alaposan sóval, forgasd meg lisztben, majd pirítsd meg mindkét oldalukat hirtelen egy serpenyőben, vékony olajon. A megpirult szeleteket szedd egy tálba. A hagymát kockázd apróra, a gombát vágd vékony szeletekre, majd a serpenyőben forrósíts egy kis olajat, dinszteld meg rajta a hagymát, és ha már szép üveges, add hozzá a gombát.
Miután a gomba is megpirult, keverd hozzá a petrezselymet, és vedd le a tűzről. Vajazz egy ki egy tűzálló tálat, tedd az aljára a bacont, rá a hússzeleteket, minden szeletre nagyjából ugyanannyi gombás keveréket és egy-egy szelet sonkát.
180 fokra melegítsd a sütőt, és pirítsd össze a tálban levőket körülbelül 25-30 perc alatt, majd szórd rájuk a sajtot, tedd vissza a sütőbe addig, amíg az szépen rápirul az egészre, és már kész is van a lakoma.
Zamatos fogások csirkéből
Az egyik legkönnyebben beszerezhető és legjobban variálható alapanyagból millióféle finomságot készíthetsz
OLVASD EL EZT IS!

- csirke
- paprika
A hagyományos csirkepaprikás receptje

- paprika
- fokhagyma