Így készül a szaftos, omlós Óvári szelet
Sok sajttal sütve az igazi
A fűszeres és látványos lakomát egyszerűbb összedobni, mint gondolnád!

Ez is érdekelhet

Folyton eltapsolja gyermeked a zsebpénzét? Van megoldás! (x)

Hosszabbítsd meg a nyarat SZÉP-kártyával! (x)

Bemutatták a Tháliában a világ leghíresebb krimijét (x)

beauty and style

Napi 6 perc edzés a puha alhas feszesítésére: formába hoz, ha elengedted magad nyáron »

Természetesen telt ajkak pár perc alatt: mintha feltöltötték volna a szájat »

Magasabbnak tűnhetsz, ha így hordod a hajad: a sztárok nem csak konttyal trükköznek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Hogy milyen húsból készíted, az nagyjából rajtad múlik, van, aki a pulykára, van, aki a csirkére és van, aki a sertésre esküszik, ha Óvári szeletről van szó.

Ha egy kicsit fel szeretnéd dobni, tegyél a sajt alá paradicsomot, és reszelj rá egy kis fokhagymát is!

Óvári szelet

Hozzávalók:

  • 1 kg hús - szárnyasból mell, sertésből comb, karaj, vagy ha szereted a szaftosabb darabokat, akkor tarja
  • 40 dkg tisztított csiperkegomba
  • 20 dkg sonka - ebből érdemes házit beszerezni, ha igazán ízletes fogást szeretnél
  • 20 dkg óvári vagy tilsiti típusú sajt
  • 15 dkg bacon
  • 5 dkg liszt
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 1 nagy fej vöröshagyma
  • só, frissen őrölt bors
  • olaj

Elkészítés ideje:

Egy óra.

Elkészítés menete:

A húst vágd ujjnyi vastag szeletekre, dörgöld át jó alaposan sóval, forgasd meg lisztben, majd pirítsd meg mindkét oldalukat hirtelen egy serpenyőben, vékony olajon. A megpirult szeleteket szedd egy tálba. A hagymát kockázd apróra, a gombát vágd vékony szeletekre, majd a serpenyőben forrósíts egy kis olajat, dinszteld meg rajta a hagymát, és ha már szép üveges, add hozzá a gombát.

Miután a gomba is megpirult, keverd hozzá a petrezselymet, és vedd le a tűzről. Vajazz egy ki egy tűzálló tálat, tedd az aljára a bacont, rá a hússzeleteket, minden szeletre nagyjából ugyanannyi gombás keveréket és egy-egy szelet sonkát.

180 fokra melegítsd a sütőt, és pirítsd össze a tálban levőket körülbelül 25-30 perc alatt, majd szórd rájuk a sajtot, tedd vissza a sütőbe addig, amíg az szépen rápirul az egészre, és már kész is van a lakoma. 

Zamatos fogások csirkéből

Az egyik legkönnyebben beszerezhető és legjobban variálható alapanyagból millióféle finomságot készíthetsz

Ezt is szeretjük