Teljes kiőrlésű kenyér otthon sütve
Nem is olyan bonyolult
A kenyérsütés gondolatától is elfáradsz? Pedig annyira nem vészes, próbáld ki, megéri!

Ez is érdekelhet

Télen-nyáron nélkülözhetetlen bulikellék: megtehetsz bármit, mert nem érzel semmit (x)

A szabadban töltött idő egészségre gyakorolt pozitív hatása minden multivitaminnál többet ér (x)

Meglepő fellépést vállalt Mező Misi: közel 600 fiatal énekelt vele (x)

7 dolog, ami károsítja, és ami védi az idegeinket (x)

beauty and style

Zsírgyilkos kardió edzés: csak 30 perc, de van olyan hatékony, mint a futás »

Ennél szebb nászutas célpont kevés van: luxusélmény, de megfizethető úti cél Dubaj »

Kétszer dúsabb frizurát kapsz, ha így használod a hajvasalót »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az otthon sütött kenyér nagy előnye, hogy egyrészt tudod, mi van benne, másrészt egészséges, és, bár hosszúnak tűnik a készítés ideje, a tényleges munkád csak 10-15 perc vele, ez pedig igazán nem nagy ár érte.

Bármivel feldobhatod, amit épp megkívánsz, és van otthon, egy kis darabolt olívával, szárított paradicsommal vagy különböző zöldfűszerekkel, a lehetőségek száma végtelen, a kiváló végeredmény azonban fix.

Teljes kiőrlésű kenyér otthon sütve

Hozzávalók:

  • 40 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
  • 10 dkg rozsliszt
  • fél kocka élesztő
  • 1 dkg cukor
  • 2 dl tej
  • 3 evőkanálnyi olaj
  • 2 dl víz

Elkészítés ideje:

110 perc

Elkészítés menete:

Mint az élesztős receptek nagyobb része, természetesen ez is így kezdődik: vegyél elő egy bögrét, törd bele az élesztőt, adj hozzá egy kis cukrot, öntsd fel langyos tejjel, és meleg helyen futtasd fel. Amíg felfut, egy tálban keverd össze a kétfajta lisztet, és csinálj a közepére egy mélyedést. Ha elérte a megfelelő állapotot a tej és az élesztő kombinációja, öntsd a lisztekhez, add hozzájuk a sót és az olajat, majd dagaszd tésztává.

Ha ez kész, fedd le egy konyharuhával, majd meleg helyen keleszd legalább 40 percig. Miután ez letelt, nincs más dolgod, mint a kívánt formára alakítani, a tetejét bevágni, 200 fokra előmelegített sütőbe tolni, majd megvárni, amíg elkészül a friss, egészséges és finom kenyér, ami ráadásul még nagyon laktató is.

A tökéletes sütemények nyomában

Összeesett? Nem olyan lett, mint ahogy a kép alapján gondoltad? Mindenkinek sikerül, csak neked nem? Képgalériánkban elárulunk néhány titkot, hogy ez többé ne forduljon elő!

OLVASD EL EZT IS!

Ezt is szeretjük