Kefires uborkaleves orosz recept alapján: az okroshkába friss kapor is kerül

A kefires uborkaleves, vagyis az okroshka friss zöldfűszerekkel az igazi.

Kefires orosz uborkaleves (okroshka)
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A savanykás orosz okroshka csupa olyan zöldséget tartalmaz, amelyekre mi ritkán gondolunk leves alapanyagaként. Az uborka, a retek és a kefir remekül működnek együtt, mindehhez pedig mustár, kapor és ízlés szerint menta is társul. A hozzávalók közül csak a krumplit és a tojást kell megfőzni, a többi mind nyersen kerül a tányérra.

Orosz kefires uborkaleves (okroshka)

Hozzávalók 4 személyre

  • 6 retek
  • 4 tojás
  • 2 krumpli
  • 2 újhagyma
  • 1.5 teáskanál dijoni mustár
  • 1 kígyóuborka
  • 1 l kefir
  • 1 csokor kapor
  • 1 szál menta
  • 1 evőkanál snidling
  • 0.5 citrom leve
  • bors
  • szükség szerint szénsavas ásványvíz
Recept idők

Elkészítés:

A krumplit hámozd meg, kockázd fel, és főzd ki. A tojásokat tíz perc alatt főzd keményre. Tedd őket vízbe, hogy kihűljenek, majd pucold meg és felezd el őket. A sárgákat tedd félre, a fehérjét kockázd fel.

 

A retket, az uborkát, az újhagymát és a fűszereket szeleteld fel, és tedd egy tálba. Add hozzá a tojásfehérjét és a krumplit, szórd meg sóval és borssal, és forgasd össze. A kefirt, a mustárt, a tojássárgáját és a citromlevet turmixold össze. Ha túl sűrű, adagolj bele óvatosan szénsavas ásványvizet. Tedd a hűtőbe fél órára. Tálaláskor a zöldségeket adagold a tányérokba, és erre szedd a kefires levet.

A görögök is szeretik a savanykás leveseket, az ő változatukba azonban hús is kerül.

Krémes, görög citromos leves: csirkemellfilé és rizs gazdagítja

Érdemes felfedezni a görög konyha különlegességeit, nagyon izgalmas ez a citromos csirkeleves, csak szeretni lehet.

Elolvasom

Kép: Iulia Cozlenco / Getty Images

Ezt is szeretjük