Így készül a népszerű orosz túrólepény, a szirnyiki: csak elkevered, és kész

Az egyik legnépszerűbb orosz édesség, a külseje már-már a lepényre emlékeztet, az ízéről pedig a túrógombóc is eszedbe juthat.

Így készül a népszerű orosz túrólepény, a szirnyiki: csak elkevered, és kész
Húsvéti tojásvadászat
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Az oroszok imádják a túrót, így nem csoda, ha még a lepényeket is azzal készítik. Joghurttal vagy édes tejföllel, lekvárral, gyümölccsel tálalva remek hétvégi reggeli, csodás hétköznapi vacsora vagy akár desszert is lehet bármilyen alkalomra. 

Szirnyiki recept

Hozzávalók 4 személyre

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg liszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet
Recept idők

Elkészítés:

A túrót rakd egy tálba, és villával nyomkodd meg. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá, a sárgáját pedig keverd a túróhoz. Add hozzá a vaníliás cukrot és a kristálycukrot. Szórd hozzá a sóval és sütőporral vegyített lisztet, és azzal is dolgozd össze. Végül forgasd hozzá a tojáshabot.

Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és rakj bele a masszából egy evőkanállal. A kupacokat kicsit lapítsd el, majd süsd a lepénykék mindkét oldalát aranybarnára. Szedd papírtörlőre, és már kínálhatod is.

Életre szóló ízemlékek a PICK szalámival

Válaszd a PICK Téliszalámikat új ízemlékek szerzéséhez, és ajándék tízórais zsákot adunk mellé Kárpáti Tibor grafikájával!

Promóció

Ezt is szeretjük