Így készül a népszerű orosz túrólepény, a szirnyiki: csak elkevered, és kész
Az egyik legnépszerűbb orosz édesség, a külseje már-már a lepényre emlékeztet, az ízéről pedig a túrógombóc is eszedbe juthat.

Így készül a népszerű orosz túrólepény, a szirnyiki: csak elkevered, és kész
Ez is érdekelhet

Téged is vár a Lasselsberger-Knauf virtuális családi háza! (x)

Téli álomesküvő a Rosinante Fogadóban*** (x)

Vásárolj a neten is kényelmesen! (x)

Legyen mindannyiunk szívügye a fejlődés! (x)

beauty and style

Kim Basinger unokahúgát szűk és kivágott partiruhákban fotózták »

Milyen típusú a hajad? Ez a fajta hajgumi illik hozzá a legjobban »

Kate Moss húga is gyönyörű: a 20 éves Lottie-ról különleges képek készültek »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Az oroszok imádják a túrót, így nem csoda, ha még a lepényeket is azzal készítik. Joghurttal vagy édes tejföllel, lekvárral, gyümölccsel tálalva remek hétvégi reggeli, csodás hétköznapi vacsora vagy akár desszert is lehet bármilyen alkalomra. 

Szirnyiki recept

Hozzávalók 4 személyre:

  • 50 dkg túró
  • 10 dkg liszt
  • 4 evőkanál cukor
  • 3 db tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 teáskanál sütőpor
  • 1 csipet só
Recept idők

Elkészítés:

A túrót rakd egy tálba, és villával nyomkodd meg. A tojásokat válaszd ketté, a fehérjét verd kemény habbá, a sárgáját pedig keverd a túróhoz. Add hozzá a vaníliás cukrot és a kristálycukrot. Szórd hozzá a sóval és sütőporral vegyített lisztet, és azzal is dolgozd össze. Végül forgasd hozzá a tojáshabot.

Egy serpenyőben hevíts kevés olajat, és rakj bele a masszából egy evőkanállal. A kupacokat kicsit lapítsd el, majd süsd a lepénykék mindkét oldalát aranybarnára. Szedd papírtörlőre, és már kínálhatod is.

Ezt is szeretjük